« Zpět

ČSOB Leasing nabízí dotované financování investic do zemědělské techniky

| 24. září 2009 - 10:47 | Zprávy | Leasing pro podnikatele

Společnost ČSOB Leasing, lídr českého leasingového trhu, zahájila financování zemědělské techniky s příspěvkem od Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu (PGRLF). Jedná se o finanční produkt, u něhož lze využít podpory z programu Zemědělec PGRLF s délkou splácení maximálně 7 let od data podání žádosti o podporu. 

Společnost ČSOB Leasing, lídr českého leasingového trhu, zahájila financování zemědělské techniky s příspěvkem od Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu (PGRLF). Jedná se o finanční produkt, u něhož lze využít podpory z programu Zemědělec PGRLF s délkou splácení maximálně 7 let od data podání žádosti o podporu. Společnost ČSOB Leasing se rozhodla právě nyní touto formou stimulovat a zároveň podpořit poptávku po investicích v jednom z klíčových ekonomických sektorů.
Společnost ČSOB Leasing uzavřela dne 10. 8. 2009 s Podpůrným a garančním rolnickým a lesnickým fondem Smlouvu o zajištění některých činností spojených s poskytováním podpor PGRLF. "Od tohoto data mohou zákazníci splňující podmínky PGRLF využít k poskytnutí podpory v rámci programu Zemědělec nabídky našeho financování a zároveň žádat o poskytnutí příspěvku, který jim formou subvence úrokových nákladů ve výši 4 % umožní snížit celkové náklady na pořízení nového stroje. Zemědělci do 40 let mohou dosáhnout až na subvenci ve výši 5 %. Podpora je poskytována pravidelně v pololetních intervalech, vždy po 30. červnu a 31. lednu, a to na základě výkazu o zaplacených úrocích. Naše společnost rovněž pomáhá se spojenou administrativou. Mimo jiné připravujeme pololetní výkaz, který poskytujeme PGRLF. Finanční podpora je pak pravidelně poukazována ze strany PGRLF přímo na účet zákazníka," upřesnil produktový a marketingový ředitel ČSOB Leasing "Petr Neuvirth".
"Načasovali jsme spuštění tohoto produktu záměrně na období ekonomické recese, kdy podnikatelé velmi zvažují, zda investovat či jaké investice vůbec v současné době pořídit a hlavně za jakou cenu. Právě důraz na cenu byl pro nás jedním z impulsů pro přípravu výhodného a dotovaného finančního produktu. Jeho prostřednictvím usnadňujeme zemědělcům pořízení zemědělské techniky s využitím jednoho z nejefektivnějších nástrojů podpory českého zemědělství působícího v rámci tzv. národní pomoci," dodal Petr Neuvirth.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.