« Zpět

Startuje přenosný terminál mPOS od ČSOB a Ery pro živnostníky

| 20. října 2014 - 15:32 | Zprávy | Karty

ČSOB a Era ve spolupráci s O2 zavádí komerční provoz přenosného platebního terminálu. Jedná se o novinku na českém trhu, která pomůže živnostníkům a obchodníkům zjednodušit platební styk se zákazníky i celkovou správu jejich financí. Z pilotního do komerčního provozu plynule přechází zhruba více než 500 podnikatelů. Zájem o mobilní platební terminál stále roste.

„Poslední dostupná data ukazují, že došlo na českém trhu k nárůstu počtu transakcí kartou u obchodníků o 23 %, z hlediska objemu transakce u obchodníků vzrostly meziročně o čtvrtinu. Věříme, že díky mobilnímu platebnímu terminálu, který umožňuje akceptovat platební karty i v místech, kde to nebylo dříve možné a kde dominovala výhradně hotovost, dojde ještě k většímu zájmu o placení kartou. Lidé tak budou moct za provedenou práci zaplatit přímo řemeslníkovi či prodejci na trhu,“ vysvětluje Roland Katona, manažer útvaru Akceptace karet ČSOB a Ery.
 
„Začali jsme také spolupracovat s taxislužbami, což přijde vhod například zákazníkům, kteří jinak při nedostatku hotovosti musí hledat bankomat, aby se vůbec dostali domů,“ dodává Roland Katona.
 
Stačí chytrý mobilní telefon nebo tablet
Pro poskytnutí tohoto terminálu je nutné mít pouze chytrý mobilní telefon nebo tablet s operačním systémem Android od verze 4 či iOS verze 7 a vyšší, datové připojení, podnikatelský účet vedený u ČSOB či Ery a službu aktivně využívat.
 
Průměrná částka, kterou mPOS přijme, se pohybuje okolo 600 Kč. Rekordní částka zaplacená zákazníkem za provedené služby činí 23 690 korun. Jeden podnikatel provedl prostřednictvím terminálu mPOS více než 700 transakcí za měsíc a rekordní měsíční obrat na jednom terminálu byl zaznamenán v hodnotě 108 tisíc korun. 
 
Porovnejte si nabídku debetních nebo kreditních karet a zjistěte, která vám bude vyhovovat nejvíce.
 
Co znamená „Chytrá platba“? 
Pro živnostníky, kteří nemají podnikatelský účet u ČSOB nebo Ery, připravil ve spolupráci s oběma bankami obdobné řešení operátor O2. „Službu jsme nazvali „Chytrá platba“ a zájemci z řad drobných podnikatelů si ji mohou pořídit online nebo u svého obchodního zástupce. Nemusí být přitom zákazníky našich mobilních služeb,“ říká Josef Puczok, který je ve společnosti O2 Czech Republic odpovědný za vývoj produktu Chytrá platba.
 
Mobilní terminál mPOS je zařízení pro akceptaci platebních karet MasterCard a Visa komunikující s chytrým mobilním telefonem či tabletem prostřednictvím technologie bluetooth. Terminál akceptuje kromě standardních čipových a magnetických karet také bezkontaktní platby včetně plateb mobilními telefony s technologií NFC. Služba vznikla ve spolupráci se společností O2 a za partnerské podpory Ingenico, Monet+, MasterCard a Visa.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.