« Zpět

Odměny a prémie jsou u Čechů stále oblíbené. Citibank svým klientům loni ušetřila 180 miliónů korun.

| 31. ledna 2014 - 13:36 | Zprávy | Karty

Klienti Citibank v České republice ušetřili v loňském roce při nákupech se Citi kreditními kartami celkem částku 180 milionů korun. Úspory získali ve formě prémií a odměn za nákupy, které zaplatili některou ze Citi kreditních karet. V nabídce tuzemské Citibank je několik typů kreditních karet nabízejících svým držitelům atraktivní programy výhod se širokou řadou benefitů, které odráží potřeby klientů.

„Nejrůznější formy odměn a prémií jsou u našich klientů dlouhodobě oblíbené a ušetřená částka 180 miliónů korun potvrzuje, jak silná je nabídka benefitů pro držitele našich kreditních karet,“ říká Veronika Špaňárová, ředitelka retailového bankovnictví Citibank, a dodává: „Například držitelé O2 Citi kreditních karet získali v loňském roce odměny ve výši téměř 75 miliónů korun. To odpovídá například více než 8 000 ročních tarifů neomezeného volání.“ Částku 75 milionů korun ušetřila Citibank také držitelům kreditní karty Citi Life. Cestovatelé, kteří využívají ke svým nákupům kreditní kartu Citi ČSA, získali díky této kartě v loňském roce 70 milionů mil a například držitelé Citi BILLA kreditní karty částku ve výši 6 milionů korun. 1000% meziroční nárůst v počtu bezkontaktních transakcí Většina nabízených typů Citi kreditních karet je již vydávána s bezkontaktní technologií a k nově vydávaným kreditním kartám klient automaticky a zdarma obdrží rovněž bezkontaktní platební nálepku. Citibank byla vůbec první bankou, která uvedla bezkontaktní kreditní karty a bezkontaktní platební nálepky v roce 2011 na český trh.
 
Od konce loňského roku bezkontaktní nálepky pak jako první na českém trhu začala nabízet i ke kreditním kartám VISA. Díky stále se rozšiřující síti bezkontaktních terminálů na území České republiky dochází postupně k nárůstu počtu bezkontaktních transakcí, stejně jako ke snižování průměrné výše jedné transakce realizované bezkontaktní kreditní kartou. V současné době je již 30 % všech transakcí provedených Citi kreditními kartami bezkontaktních. 
 
Češi používají kreditní karty již jako běžný platební nástroj Z interních dat Citibank je patrné, že klienti preferují platby kartou i pro úhrady nižších částek na úkor platby v hotovosti. Průměrná transakce u obchodníka se tak rok od roku snižuje, a zatímco v roce 2013 činila tato částka 1000 Kč, v roce předchozím to bylo 1137 Kč na jednu transakci. Průměrná výše bezkontaktní transakce Citi kreditní kartou pak činila 470 Kč a u bezkontaktních platebních nálepek byla průměrně zaplacená částka ještě nižší, a to 347 Kč.
 
„Meziročně vzrostl také celkový objem transakcí provedených Citi kreditními kartami, a to o 18 %,“ říká Milan Řezníček, produktový manažer Citi kreditních karet, a dodává: „Obrat na Citi kreditních kartách byl v prosinci 2013 dokonce o 40 % vyšší než průměr ostatních měsíců v roce.“ 
 
Podíl aktivních klientů, tj. těch, kteří využívají Citi kreditní karty pravidelně, dosahuje téměř tří čtvrtin, což svědčí o oblibě tohoto platebního nástroje. Citibank zaznamenala rovněž nárůst objemu kartových transakcí u obchodníků na jednoho aktivního klienta. Meziroční nárůst 22 % potvrzuje, že lidé platí častěji kartou i za menší nákupy, což je způsobeno mj. také stále se rozšiřující bezkontaktní technologií. Печать - серьезный атрибут легальной деятельности фирмы. Прочитать подробнее о видах печати, способах защиты оттиска от подделки и о тонкостях создания макета.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.