« Zpět

Chytrá platba, kterou přináší na trh ČSOB, Era a O2, umožní platit kartou u řemeslníků, drobných podnikatelů anebo lékařů

| 10. října 2014 - 9:14 | Zprávy | Karty

Placení kartou je mezi klienty stále oblíbenější a k jejímu dalšímu rozšíření přispívá i tato nová služba. Chytrá platba umožní podnikatelům přijímat platební karty a evidovat hotovostní platby prakticky kdekoliv, stačí mít jen připojení k internetu kvůli autorizaci platby v bance. Ve své provozovně tak může živnostník využívat wifi síť, v terénu potom mobilní data. Podnikatel přitom nemusí být zákazníkem O2 a běžný účet může mít u libovolné banky.

„Tuto službu jsme pod názvem mPO2S zhruba rok testovali a dočkali jsme se jen pozitivní odezvy. Téměř stovka testujících podnikatelů a firem chválila jednoduchost používání a nárůst tržeb v rozmezí od 20 až do 50 procent,“ říká Josef Puczok, který je ve společnosti O2 Czech Republic odpovědný za vývoj produktu Chytrá platba.
 
Službu si společně s mobilním platebním terminálem může pořídit každý podnikatel na webových stránkách www.o2.cz/chytraplatba nebo u svého obchodního zástupce, a to za 5995 korun. Poté už stačí počkat na potvrzení návrhu smlouvy o akceptaci platebních karet ze strany zprostředkující banky (ČSOB) a do vlastního telefonu či tabletu s operačním systémem Android nebo iOS si nainstalovat ovládací aplikaci Chytrá platba.
 
„Nepožadujeme po uživatelích žádné minimální obraty, takže službu mohou klidně používat i ti, kteří realizují jen několik drobných plateb za měsíc nebo jsou závislí na sezóně. Nicméně ohlas z trhu nám ukazuje, že kupující stále více požaduje platbu kartou i v menších provozovnách, protože si na ně zvykli u velkých řetězců,“ doplňuje Josef Puczok.
 
V pilotním projektu, který začal v listopadu 2013, přesáhla průměrná hodnota transakce částku 700 korun a každý z podnikatelů prostřednictvím terminálu přijal v průměru 13 plateb měsíčně. Účastníci pilotního projektu nyní plynule přecházejí do komerční fáze. Официальный сайт Pin Up bet https://pinupbets.com является отличной букмекерской конторой в режиме онлайн, где каждый желающий сможет получить хорошие деньги на ставках на спорт.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

dnes jsem převáděla ze soukromého účtu peníze běžným převodem, ale naskočila mi tam nějaká chytrá platba a nevím zda jsem to správně poslala, protože jsem chtěla jednorázovou platbu převodem v PC, ale objevila se jen nějaká chytrá platba. Nevím zda je to dobře a proč se to tam objevuje když nic takového nepotřebuji.