« Zpět

Nejlepší obsluhu při prodeji hypoték má Raiffeisenbank

| 23. října 2014 - 13:46 | Zprávy | Hypotéky

Společnost Market Vision provedla průzkum, v němž potvrdila silnou pozici Raiffeisenbank, která byla vyhodnocena jako banka s nejlepší klientskou obsluhou v oblasti hypoték. V průzkumu společnosti Market Vision získala nadprůměrné hodnocení především v kvalitě prodejců a připravenému návrhu řešení pro klienta.

„V posledních čtyřech letech jsme se v tomto rozsáhlém testu našich poradců vždy umístili na špičce. Jako banka zaměřená na prémiové služby pro aktivní střední třídu chceme přinášet přidanou hodnotu klientům právě v kvalitě obsluhy a hloubce vztahu se zákazníkem,” komentoval výsledky ankety člen představenstva Raiffeisenbank Vladimír Kreidl.
 
Jak se kvalita obsluhy hodnotí?
Market Vision hodnotí kvalitu obsluhy mj. podle jednání s poradcem – tzn. přivítání, analýza potřeb klienta, návrhy řešení, uzavření obchodu, nabídka dalších produktů i vzhled a vystupování poradce atp. Dále pak podle kvality infolinky a internetových stránek či vzhledu poboček. Raiffeisenbank zvítězila u hodnocení prodeje nových úvěrů s hodnotou Indexu kvality obsluhy ve výši 80 %, zatímco průměr trhu je na 68 %. Raiffeisenbank přitom byla hodnocena výrazně nadprůměrně především v konzultaci s klientem a návrhu řešení  jeho situace, nabídce dalších produktů, hodnocení poradce, kvalitě infolinky a v celkovém hodnocení. Celkové hodnocení subjektivní spokojenosti mystery shopperů se službami Raiffeisenbank dosáhlo 96 % v nových úvěrech a 84 % v refinancování, tedy o 28 a 14 procentních bodů více než činil průměr trhu.
 
Market Vision
Market Vision v průzkumu hodnotila 12 bank, v rámci Mystery shoppingů u nových úvěrů navštívila celkem 120 bankovních poboček ve všech regionech České republiky, dalších 60 pak hodnotila v rámci refinancování. Vůbec nejlépe hodnocenou pobočkou ze všech navštívených kvůli refinancování byla přitom pobočka Raiffeisenbank na pražském Karlově náměstí. Raiffeisenbank byla zároveň jedinou bankou, jejíž všechny pobočky byly hodnoceny nad průměrem trhu.
 
„Raiffeisenbank je v dlouhodobém srovnání kvality prodeje hypotečních úvěrů nejlepší bankou na českém trhu, v několika posledních letech pravidelně ovládá žebříček námi hodnocených bank. Od konkurenčních bank se odlišuje především vyrovnaností výsledků jednotlivých poboček, na všech námi hodnocených pobočkách se v letošním roce Raiffeisenbank dostala nad celkový průměr trhu,” uvedl k výsledkům studie Martin Snížek, account manager agentury Market Vision.
 
Porovnejte si nabídku hypoték, zde
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.