« Zpět

I první čtvrtletí letošního roku přálo hypotékám, banky je poskytly za 27,8 miliard

| 29. dubna 2013 - 12:42 | Zprávy | Hypotéky

Aktuálně zveřejněné výsledky Ministerstva pro místní rozvoj (MMR) ukazují, že během prvního čtvrtletí 2013 poskytly banky občanům na 16 759 hypoték v celkovém objemu 27,85 mld. korun. Hypoteční banka, specialista na poskytování hypotečních úvěrů, si i v prvním čtvrtletí letošního roku udržela pozici největšího hráče na trhu v České republice, když dosáhla tržního podílu 28,8 % a v období ledna až března 2013 poskytla 4 564 hypotečních úvěrů v celkovém objemu 8 miliard korun. Celkový objem poskytnutých hypotečních úvěrů v prvním čtvrtletí letošního roku je srovnatelný s prvním čtvrtletím 2012.

 

„Závěr roku 2012 nám naznačoval velký zájem klientů o financování vlastního bydlení prostřednictvím hypotečních úvěrů, který byl během prvního čtvrtletí podpořen řadou akčních nabídek bankovních domů. Nás samozřejmé velmi těší, že i v prvním čtvrtletí letošního roku jsme pro klienty partnerem, kterého při řešení financování bydlení volí nejčastěji.“ Uvedl Jan Sadil, předseda představenstva a generální ředitel Hypoteční banky.
 
Nejvíce hypotečních úvěrů (5015) bylo již tradičně poskytnuto ve Středočeském regionu, a to v celkovém objemu 10,3 mld. Hypoteční banka byla v 1. čtvrtletí 2013 jedničkou v poskytování hypotečních úvěrů v 10 ze 13 sledovaných regionů České republiky.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.