« Zpět

Equa bank vrátí svým klientům poplatky za správu hypoték

| 20. ledna 2014 - 12:35 | Zprávy | Hypotéky

Od 1. února 2014 přestává Equa bank účtovat také poplatky za správu hypotečních úvěrů všem klientům, kteří u Equa bank čerpali hypotéky od počátku jejich poskytování v roce 2011 do 15. dubna 2013. Od dubna loňského roku přestala Equa bank tento poplatek účtovat všem novým klientům a nyní se rozhodla ho zrušit i pro klienty, kteří u banky měli hypotéku před tímto datem. Banka se také rozhodla, že již zaplacené poplatky bude klientům kompenzovat. Zrušení tohoto poplatku a jeho kompenzace klientům je součástí strategie, kterou banka oznámila minulý týden.

„Od svého vstupu na trh se profilujeme jako banka, pro kterou jsou klienti na prvním místě. Zrušení poplatku za správu hypoték a jeho vrácení je tedy logickým krokem v rámci naší strategie,“ říká ředitel úvěrových produktů Equa bank Ondřej Hák. „O způsobu kompenzace budeme klienty informovat jednotlivě v průběhu února,“ dodává.
 
Equa bank spustila minulý týden unikátní kampaň „Vracíme poplatky“. V rámci ní mají klienti bank, kteří platí nebo platili své bance poplatky za vedení spotřebitelského úvěru, nyní šanci své peníze získat zpět, a to bez jakýchkoliv soudních sporů. Pokud se rozhodnou převést svůj stávající spotřebitelský úvěr k Equa bank, banka jim uhradí průměrnou výši poplatků, které zaplatili za vedení úvěrového účtu své bance. Klienti bank tak mohou okamžitě při refinancování získat na poplatcích zpět 1500 korun, což je částka, která odpovídá průměrné hodnotě zaplacené klienty Equa bank za správu půjček, které zaplatili svému původnímu poskytovateli úvěru před jeho refinancováním (průměrný poplatek 49Kč/měsíc, průměrná doba trvání převedeného úvěru 30 měsíců – celkem 1.459Kč, po zaokrouhlení 1.500 korun).
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.