« Zpět

Equa bank vrací další poplatky! Klienti bank mohou nyní získat zpět přes 5 tisíc korun!

| 11. února 2014 - 14:44 | Zprávy | Hypotéky

Klienti bank mohou u Equa bank získat zpět další poplatky, a to opět bez jakýchkoliv soudních sporů. Tentokrát za vedení hypotečního úvěru. Pokud refinancují svůj hypoteční úvěr do Equa bank, banka jim uhradí průměrnou výši poplatků, které zaplatili své původní bance, tedy 5400 korun. Equa bank na začátku ledna oznámila, že vrátí klientům bank poplatky za vedení spotřebitelských úvěrů, a nyní se ke stejnému kroku rozhodla u hypoték.

„Equa bank je první bankou, která se rozhodla vrátit klientům ostatních bank poplatky za vedení úvěru, a to jednoduše, bez soudních sporů. Od počátku se profilujeme jako banka, pro niž jsou klienti na prvním místě, a vrácení sporných poplatků klientům ostatních bank je tedy logickým krokem v rámci této naší strategie,“ uvedl Ondřej Hák, ředitel úvěrových produktů Equa bank.
 
Poplatky za vedení hypotečního úvěru může získat zpět každý, kdo v období od 10. února 2014 do 26. května 2014 uzavře u Equa bank smlouvu na refinancování hypotečního úvěru. Refinancovat hypotéky lze přitom u Equa bank až 12 měsíců před koncem doby platnosti úrokové sazby. „Pokud například klientovi končí pětiletá fixace hypotéky až v únoru 2015, může již nyní u Equa bank zažádat o refinancování a pokud podepíše smlouvu v uvedeném období, získá poplatky zpět. Kromě toho získá díky včasnému refinancování i výhodné úrokové sazby na hypotékách, které jsou v současnosti na velice nízké úrovni, a dá se předpokládat, že v průběhu letošního roku spíše porostou,” objasnil Ondřej Hák.
 
Při refinancování hypotéky získají klienti od Equa bank za poplatky zaplacené u původních bank 5.400 korun. Tato částka odpovídá průměrné hodnotě zaplacené původnímu poskytovateli úvěru před jeho refinancováním do Equa bank (průměrný poplatek 150 Kč/měsíc, průměrná doba fixace úrokové sazby 3 roky – celkem 5.400 Kč).
 
Equa bank přestala novým klientům účtovat poplatek za správu hypotečního úvěru v dubnu 2013. Na počátku ledna oznámila, že ruší jeho účtování i klientům, kteří u banky měli hypotéku před tímto datem. Equa bank se nyní také rozhodla, že již zaplacené poplatky klientům vrátí. Zrušení tohoto poplatku a jeho vrácení klientům je součástí strategie a unikátní kampaně Equa bank „Vracíme poplatky“.
 
Equa bank nabízí hypotéky od února 2012, tedy dva roky. Za tuto krátkou dobu poskytla celkem přes 5 miliard hypotečních úvěrů a stabilně patří mezi prvních deset hypotečních bank co do objemu nově poskytnutých hypoték. V současné době nabízí pro refinancování hypoték úrokovou sazbu od 2,59 % ročně.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.