« Zpět

Visa v Evropě rozšiřuje svůj program Fast Track

| 23. listopadu 2020 - 8:00 | Zprávy | Fintech

Platební návyky Evropanů značně ovlivňuje to, jak dnes spotřebitelé a obchodníci mnohem více využívají bezkontaktní platby a platby mobilem a online. Díky tomu, jak peníze ve větší míře spravujeme v digitálním prostředí, se fintech stává klíčovou oblastí pro vývoj nových a bezpečných způsobů, jak platit a dostávat zaplaceno. Visa proto na podporu fintech firem doplní svůj program Fast Track o dvě nové položky:

  • Partner Toolkit, aby firmám pomohla rozjezd podnikání urychlit;
  • a certifikační program Visa Ready for Fintech Enablers, aby pomohla urychlit digitální vydávání karet a dalších důležitých služeb.

Přední fintech firmy z celého světa spolupracují s Visa v několika předních oblastech jako jsou digitální peněženky, digitální bankovnictví, “Kup teď, zaplať později”, B2B platby, přeshraniční převody, platební infrastruktura a person-to-person platby. Jde například o společnosti Bankable, Modulr a Railsbank ve Velké Británii, Conotoxia v Polsku, Enfuce ve Finsku, ininal v Turecku, PayPal v USA a Vivid Money v Německu.

S rozšířením programu Fast Track získají fintech firmy tolik potřebné nástroje k tomu, aby se ve svých oborech staly těmi nejúspěšnějšími. Program Fast Track se dokonce meziročně rozrostl o 360 procent a Visa již spolupracuje se stovkami aktivních členů.[1]

“Je nesmírně vzrušující vidět, jak naši fintech partneři digitalizují finanční služby a zlepšují životy lidí i společností za použití našich programů a naší sítě,” řekl Marcel Gajdoš, generální ředitel Visa pro Česko, Maďarsko a Slovensko. “Fast Track je ve fintech komunitě velmi populární především díky naší schopnosti nabídnout to nejlepší od našich certifikovaných partnerů a s pomocí digitálního onboardingu navázat licenční spolupráci Visa s partnery.” 

O Fast Track Partner Toolkit

Fast Track Partner Toolkit je určený pro fintech firmy ke konzultaci s odborníky Visa z různých oblastí jako jsou strategie, marketing, design nebo třeba risk management. Své stávající znalosti si mohou rozšířit díky edukativním materiálům a k dispozici mají platební boot campy a zkušební benchmarking studie. Před vstupem na trh s novou kartou pak mohou využít online design nástroje Visa.

Posílení digitálního vydávání karet pomocí řešení Visa Ready

Certifikační program Visa Ready pomáhá technologickým společnostem vyvíjet a aktivovat jejich platební řešení odpovídající globálním standardům společnosti Visa týkající se bezpečnosti a funkcionality. Tyto společnosti na oplátku pomáhají fintech firmám vyvíjet vlastní produkty.

Program Visa Ready for Fintech Enablers nově zahrnuje certifikovaný systém partnerů a zároveň expertů na oblasti, které fintech firmy potřebují k uvedení produktů na trh prostřednictvím sítě Visa. Program Visa Ready nedávno získal nové partnery z celého světa: BPC Radar Payments (celosvětově), FIS, Global Processing Services (GPS) (celosvětově), i2c (celosvětově) a Marqeta (celosvětově). Obdobně jsme certifikovali tyto BIN sponzory: Nium (Asijsko-pacifický region, EU) a Railsbank (Asijsko-pacifický region, EU).

Inovátoři součástí Fast Track

Společnosti v programu Fast Track jsou inovátory ve svých oborech. Někteří z nich vyvíjejí digitální peněženky (Conotoxia v Polsku, GoHenry ve Velké Británii, ininal v Turecku, Lydia ve Francii, Paycell v Turecku, VIPPS v Norsku, Vivid Money v Německu a Yapeal ve Švýcarsku), další se soustředí na finanční inkluzi a společenský dopad svých produktů (Enfuce ve Finsku a Tomorrow v Německu), jiní na B2B platby (Airwallex a Modulr ve Velké Británii, Payhawk v Bulharsku a Německu) nebo digitální měny (Crypto.comeToro Money ve Velké Británii). Řadu nových partnerů uzavírají Bankable, Contis a Modulr ve Velké Británii, Param v Turecku a Solarisbank v Německu.

 

[1] Data z Visa Fast Track, září 2020

 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.