« Zpět

U ČSOB a Poštovní spořitelny zaplatí klienti účet jedním kliknutím

| 25. listopadu 2009 - 11:06 | Zprávy | E-bankovnictví

Od počátku listopadu mohou klienti využívat nový způsob placení účtů. Komfortní vyúčtování jim umožňuje uhradit účty jedním kliknutím myši. Zatím takto mohou zaplatit vyúčtování od UPC nebo ČSOB Pojišťovny. Ve hře jsou už i další poskytovatelé služeb. ČSOB a Poštovní spořitelna daly Komfortní vyúčtování bezplatně k dispozici i dalším bankám.


Všech 850 tisíc uživatelů internetového bankovnictví ČSOB a Poštovní spořitelny má od letošního podzimu aktivní novou službu - Komfortní vyúčtování. Tato služba je zdarma a umožňuje různým společnostem doručovat jejich klientům vyúčtování za služby přímo do banky. Postará se též o okamžité a bezpečné zaplacení služeb právě prostřednictvím internetového bankovnictví.
Díky nové službě mají tak klienti možnost jedním kliknutím zaplatit účty, které dosud museli pracně do internetového bankovnictví zadávat.
UPC a ČSOB Pojišťovna byly první
Vyúčtování služeb budou klienti dostávat přímo do svého internetového bankovnictví, kde si je prohlédnou, zkontrolují a poté zaplatí. Možné to je již u vyúčtování od UPC nebo ČSOB Pojišťovny.
ČSOB a Poštovní spořitelně se již aktivně přihlásilo několik velkých firem z oblasti telekomunikačních a energetických služeb, které mají o Komfortní vyúčtování zájem. S několika z nich se banky blíží k uzavření smlouvy.
Chcete vědět více o elektronickém bankovnictví? Klikněte zde!
"Komfortní vyúčtování s kompletní technickou dokumentací jsme také dali bezplatně k dispozici dalším bankám a velkým společnostem. Ohlas byl pozitivní. Bude záležet na jejich rozhodnutí, jak rychle se ke Komfortnímu vyúčtování připojí v zájmu pohodlí svých vlastních zákazníků," upřesnila Denisa Salátková, tisková mluvčí Poštovní spořitelny.
Službu si objednáváte u společnosti, ne u banky
Pokud budete chtít rozšířit řady těch, kteří kliknutím myši zaplatí pohodlně vyúčtování služby, musíte si v první řadě zřídit osobní účet s internetovým bankovnictvím u Poštovní spořitelny nebo u ČSOB. Vaše číslo účtu pak slouží jako "doručovací adresa". Schránku Komfortního vyúčtování máte v internetovém bankovnictví automaticky přístupnou.
Poté si službu objednáte přímo u té společnosti, od které chcete vyúčtování dostávat. Na jejích webových stránkách si stáhnete objednávkový formulář a vyplněný společnosti zašlete.
"Jinými slovy, služba se neobjednává v bance, ale přímo u příslušné společnosti. Banka slouží jen jako místo, kde si vyúčtování "vyzvednete" a můžete ho rovnou zaplatit," vysvětluje Denisa Salátková.
Jak to vlastně funguje?
Každý klient získá elektronickou schránku pro přijímání elektronických dokumentů i s detaily platby. Vyúčtování si před tím, než zaplatí, může zkontrolovat.
Komfortní vyúčtování se hodí především k doručování a následnému zaplacení takových účtů, kde se částka každý měsíc mění (například hlasové telekomunikační služby) nebo kde je vyúčtování v průběhu roku nepravidelné (například pojištění, vyúčtování energií).
Dobře poslouží i v případech, kdy sice platby hradíte inkasem nebo trvalým příkazem, ale přesto chcete místo papírových vyúčtování dostávat elektronická. Máte je k dispozici v bezpečném archívu v bance po dobu 18 měsíců.
Funkce Komfortního vyúčtování, trvalých příkazů a inkasa se tedy vzájemně doplňují. Trvalému příkazu nebo inkasu je nejlepší svěřit všechny "rutinní platby", tedy ty, které jsou každý měsíc stejné.
Platby, kde klienta zajímá, kolik má zaplatit a proč, bude nejlepší hradit pomocí Komfortního vyúčtování. Je to rychlejší než přepisovat částku a další údaje z papírových dokumentů a má tak nad platbou úplnou kontrolu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.