« Zpět

Raiffeisenbank a Vodafone propojí bankovní a mobilní služby

| 15. dubna 2011 - 10:32 | Zprávy | E-bankovnictví

Mobilní operátor Vodafone a skupina Raiffeisen dnešním dnem zahajují spolupráci v propojování mobilních a finančních služeb. V první fázi Raiffeisenbank a Vodafone nabídnou partnerskou kreditní kartu, zároveň se na vybraných pobočkách Raiffeisenbank objeví prodejní stánky Vodafone.

Mobilní operátor Vodafone a skupina Raiffeisen dnešním dnem zahajují spolupráci v propojování mobilních a finančních služeb. V první fázi Raiffeisenbank a Vodafone nabídnou partnerskou kreditní kartu, zároveň se na vybraných pobočkách Raiffeisenbank objeví prodejní stánky Vodafone.
Oba partneři budou dále spolupracovat na výraznějším propojování mobilních a bankovních služeb.

Prvními výsledky vzájemné spolupráce skupiny Raiffeisen a Vodafone jsou partnerská kreditní karta a umístění prodejen Vodafone na pobočky Raiffeisenbank v Brně a Plzni. Kreditní karta klientům kromě standardních výhod přináší i možnost telefonování zdarma.
„Ve srovnání s podobnými kartami je karta ojedinělá tím, že klientům přináší okamžitě přímý benefit, nemusejí tudíž sbírat žádné body nebo využívat jinou formu věrnostního programu,“ vysvětlil člen představenstva Raiffeisenbank Jan Kubín. Za každých 2000 Kč utracených kartou tak klient v následujícím měsíci získá volání v síti Vodafone po celý víkend zdarma. „Pokud tedy kartou utratí měsíčně více než 8000 Kč, má v následujícím měsíci každý víkend volání zdarma,“ dodal.

Získání karty je zdarma, její vedení je zdarma v případě, že klient utratí s Vodafone kreditní kartou měsíčně alespoň 5000 korun. Nadstandardní je i délka bezúročného období, která pro bezhotovostní platby činí 60 dnů, po jejím uplynutí je úroková sazba 2,09 % p.m. (25,08 % p.a.). Maximální výše úvěrového limitu dosahuje 200 tisíc korun. „Karta má v sobě navíc i ekologický prvek, za každou vydanou a poprvé použitou kartu a za 10 tisíc utracených korun měsíčně vysadíme strom. Stromy vysazujeme v oblastech, kde to příroda nejvíce ocení, zejména v chráněných krajinných oblastech, “ dodal Jan Kubín.

Obě společnosti zároveň začínají propojovat své prodejní sítě. Na vybraných pobočkách Raiffeisenbank tak bude možné řešit všechny služby, které klienti standardně získají v prodejnách Vodafone, ať už se jedná o pořízení mobilních služeb, nákup telefonů, servis apod. V tuto chvíli jsou v rámci pilotního projektu otevřeny první dva stánky na pobočkách Raiffeisenbank v Plzni (Americká ulice) a Brně (Česká). „Při postupném rozšiřování prodejních míst Vodafone nebudeme vidět jen na pobočkách Raiffeisenbank, ale uvažujeme také o využití obchodních míst Raiffeisen stavební spořitelny,“ uvedl manažer nepřímého prodeje Vodafone Ondřej Tomeš.

Raiffeisenbank i Vodafone chtějí dlouhodobě rozvíjet mobilní bankovní služby, kreditní karta a prodejní stánky Vodafone na pobočkách Raiffeisenbank jsou tak jen prvními výsledky budoucí spolupráce.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.