« Zpět

Raiffeisenbank investuje do nového IT systému miliardu

| 21. října 2010 - 10:41 | Zprávy | E-bankovnictví

Jeden z největších IT projektů na českém trhu rozjíždí místní Raiffeisenbank. Od indické společnosti Infosys si pořídí informační systém, za který během příštích tří let zaplatí přes miliardu korun. Dokončí tak integraci eBanky, kterou koupila v roce 2006. V současnosti totiž používá banka stále dva IT systémy – jeden pro vlastní RB a druhý „zděděný“ po eBance. „Hledali jsme to nejlepší a z řady analýz vyšlo, že nový systém bude nejlepší volba,“ řekl mluvčí banky Tomáš Kofroň. Nový systém plánuje banka spustit na přelomu let 2011 a 2012.

Bankovnictví
Raiffeisenbank dokončuje integraci eBanky. Nový IT systém spustí na přelomu let 2011 a 2012.


Hlavním dodavatelem systému bude indická společnost Infosys, subdodavatelé budou ale i české pobočky dalších velkých nadnárodních firem. Infrastrukturu například dodá IBM, řešení pro budování vztahů s klienty připravuje společnost CapGemini na technologii Oraclu. Na projektu se mají podílet i menší české firmy. Vzhledem k velikosti projektu banka rovněž otevře několik desítek nových pozic. „Hledáme manažery jak pro oblast IT, tak i bankovní experty,“ řekl Martin Kolouch, člen představenstva zodpovědný za IT.
Banka bude používat produkt Finacle, který používá 130 bank v pětašedesáti zemích světa. Podle Koloucha bude díky novému systému banka schopná nabídnout i řadu nových služeb. „Výrazně také zvýšíme bezpečnost i moderní vzhled našeho internetového bankovnictví i dalších produktů,“ dodal Kolouch.
S eBankou se Raiffeisenbank sloučila i po právní stránce v roce 2008. V lednu 2009 zanikl i dřívější kód eBanky a historie průkopníka elektronickéhobankovnictvína českém trhu se tak uzavřela a eBanku připomíná jen internetová doména, která ale odkazuje na stránky mateřské Raiffeisenbank.
Raiffeisenbank patří mezi středně velké české banky, loni jí klesl čistý zisk meziročně o 6,6 procenta na 930 milionů korun.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.