« Zpět

mBank představuje internetové bankovnictví pro chytré telefony

| 12. září 2011 - 8:57 | Zprávy | E-bankovnictví

[Tisková zpráva] mBank spustila první verzi svého bankovnictví pro chytré telefony IB Light (Internetové bankovnictví Light).  Služba IB Light je zdarma dostupná pro uživatele smartphonů, je funkční ve všech telefonech s přístupem na internet a internetovým prohlížečem. Klienti mBank tak mají informace o svých účtech, kreditních kartách či spotřebitelských a hypotečních úvěrech kdykoliv k dispozici ve svém mobilním telefonu.

[Tisková zpráva] mBank spustila první verzi svého bankovnictví pro chytré telefony IB Light (Internetové bankovnictví Light).
Služba IB Light je zdarma dostupná pro uživatele smartphonů, je funkční ve všech telefonech s přístupem na internet a internetovým prohlížečem. Klienti mBank tak mají informace o svých účtech, kreditních kartách či spotřebitelských a hypotečních úvěrech kdykoliv k dispozici ve svém mobilním telefonu.
„mBank jako moderní a technologicky vyspělá banka reaguje na nejnovější trendy, a proto jsme přistoupili k vývoji mobilního internetového bankovnictví. V první fázi jsme chtěli zpřístupnit mobilní internetové bankovnictví všem majitelům chytrých telefonů. Dalším krokem pak budou mobilní bankovní aplikace pro jednotlivé operační systémy. V současné době probíhá finální testování aplikací pro iPhone a iPad a v následujících měsících uvedeme také aplikace pro mobilní telefony s operačním systémem Android, “ komentuje uvedení mobilního internetového bankovnictví na trh Dušan Poláček, produktový manažer mBank.

Prostřednictvím webové stránky https://m.mBank.cz máte ve svém mobilu kdykoliv k dispozici informace o produktech, pohodlně, bezpečně a rychle si můžete kontrolovat zůstatky na svých účtech, prohlížet historii, převádět peníze na předdefinované příjemce nebo splácet své kreditní karty.

Počet uživatelů chytrých telefonů velmi rychle roste a smartphony se tak stávají stále více a více dominantními na trhu mobilních telefonů Obrovský zájem o chytré telefony potvrzují i čeští operátoři. T-Mobile uvádí, že za první pololetí letošního roku se počet zákazníků s chytrým telefonem zvýšil o 25 procent. Podle dalšího z operátorů společnosti Telefónica Czech Republic tvoří podíl chytrých telefonů na celkovém prodeji mobilních telefonů 80 % a ze statistik společnosti Vodafone vyplývá, že nejprodávanější jsou telefony s operačním systémem Android a Symbian.

S tím, jak roste počet uživatelů smartphonů, roste i počet připojení na internet právě prostřednictvím těchto zařízení. Z celkem 13,4 mil. mobilních uživatelů bylo v březnu tohoto roku 2 258 388 uživatelů internetu v mobilu*. Celosvětově by pak v průběhu tohoto roku měl počet lidí, kteří se připojují na internet přes mobil nebo tablet, přesáhnout počet těch, kteří se připojují přes klasický počítač.

„Při vývoji našich produktů sledujeme nejnovější trendy a snažíme se na ně reagovat. Proto naše mobilní bankovnictví budeme samozřejmě i nadále rozvíjet a klienti se mohou těšit na nové funkce a aplikace,“ dodává Dušan Poláček.

* Zdroj: Data operátorů T-Mobile, Vodafone, O2, 03/2011, Internet Advertising Conference 2011, 4.5.2011

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.