« Zpět

Kupon MHD si kupte na internetu

| 3. září 2008 - 10:35 | Zprávy | E-bankovnictví

Dopravní podnik na konci září spustí internetový prodej kuponů. Cestujícím ho domů donese kurýr. Na konci tohoto měsíce by mohly nadobro zmizet fronty u okének, kde se prodávají kupony MHD...

Dopravní podnik na konci září spustí internetový prodej kuponů. Cestujícím ho domů donese kurýr

Na konci tohoto měsíce by mohly nadobro zmizet fronty u okének, kde se prodávají kupony MHD. Proč? Pražský dopravní podnik 29. září tak říkajíc vstoupí do 21. století a umožní cestujícím, aby jezdili hromadnou dopravou, aniž by museli jedinkrát navštívit přepážku dopravce. Kupony se totiž začnou prodávat také po internetu a cestující si je vyzvednou v jednom z infocenter Dopravního podniku, nebo jim je domů či zaměstnání donese kurýr.

Radní hlavního města včera schválili návrh dopravce na spuštění takzvaného e-shopu na jeho webových stránkách. O návrhu již MF DNES včera informovala. Skončí fronty u přepážek? Co to lidem přinese? Místo aby majitelé tramvajenek pravidelně mnohdy i každý měsíc vystávali frontu u přepážek, připojí se na internetové stránky podniku www.dpp.cz a koupí si vybraný kupon stejně jednoduše přes svoji platební kartu, jako když si kupují jakékoli jiné zboží.

Majitelé čipové karty Opencard s elektronickou tramvajenkou to budou mít ještě jednodušší. Ti si totiž nemusí nechávat poslat kupon kurýrní službou nebo si ho osobně vyzvedávat v infocentrech, ale postačí jim, když si ho na kartu nabijí u samoobslužného automatu. „Tyto automaty začneme instalovat do vestibulů metra od začátku října, do konce roku jich má být v Praze osmdesát,“ uvedl mluvčí projektu Opencard Martin Opatrný. „Otevíráme nový prodejní kanál pro časové jízdenky. Chceme se stát nedílnou součástí technologické vyspělosti 21. století a věříme, že lidé, kteří jsou zvyklí s internetem pracovat, toto rozšíření ocení. Hlavní výhodu vidím v tom, že cestující nebude muset navštěvovat přepážky,“ vysvětlil změny ředitel Dopravního podniku Martin Dvořák. Ten věří, že nákup přes internet využije na deset procent cestujících, kteří vlastní tramvajenku. Cena kuponů objednaných přes internetové stránky bude stejná jako při klasickém nákupu u přepážky. Výjimku tvoří nákup ročního elektronického kuponu na rok 2009 pro kartu Opencard. Ten bude do konce října s bonusem 475 korun, běžný papírový kupon stojí 4 750 korun.

Sleva na Opencard do 20. 9.

Včera také radní prodloužili lhůtu pro získání bonusu na nákup elektronického ročního kuponu, pokud lidé nevyužijí internet. Dopravní podnik ho poskytne všem, kteří si podají žádost o kartu Opencard do 20. září. Nebude proto důležité to, jestli člověk plastovou kartičku již fyzicky vlastní, ale datum na žádosti o vystavení karty. Výroba karty totiž úředníkům trvá zhruba dva týdny. „Chtěli jsme lidi ušetřit stresu z toho, že si nestihnou kartu včas vyřídit, a přijdou tak o bonus,“ uvedl autor projektu Václav Kraus.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.