« Zpět

Citibank představuje mobilní bankovnictví dostupné pro všechny chytré telefony

| 5. října 2011 - 10:56 | Zprávy | E-bankovnictví

 [Tisková zpráva] PRAHA – Citibank Europe plc uvádí na český trh opět další inovaci – Citi Mobile, komplexní bankovnictví pro chytré telefony, jejichž počet na trhu neustále roste. Služba Citi Mobile, která je dostupná na všech mobilních telefonech s připojením k internetu, nabízí klientům zdarma plnohodnotné řešení mobilního bankovnictví.

[Tisková zpráva] PRAHA – Citibank Europe plc uvádí na český trh opět další inovaci – Citi Mobile, komplexní bankovnictví pro chytré telefony, jejichž počet na trhu neustále roste. Služba Citi Mobile, která je dostupná na všech mobilních telefonech s připojením k internetu, nabízí klientům zdarma plnohodnotné řešení mobilního bankovnictví. Uživatelé této služby mohou prostřednictvím mobilního telefonu kdykoliv aktivně obsluhovat své běžné účty.
„Bezpečnost a pohodlí jsou u řešení pro naše retailové klienty klíčové. Služba Citi Mobile je naším dalším krokem tímto směrem. Jsme přesvědčeni, že naši klienti ocení funkcionalitu a širokou řadu bezpečných bankovní operací, které jim tato nová platforma nabízí,“ říká Bhaskar Katta, ředitel bankovnictví pro fyzické osoby v Citibank.
Citi Mobile umožňuje sledovat pohyby na běžném účtu, provádět rychlé platby, založit termínovaný vklad s výhodnou úrokovou sazbou, získat informace o aktuálních směnných kurzech či zjistit, kde se nachází nejbližší bankomat. „Držitelé Citi kreditních karet také ocení službu Citi Lokátor, která nabízí přehled aktuálních míst, v nichž mohou klienti při platbě Citi kreditní kartou získat slevy v rámci programu Citi Club,“ upřesňuje výhody nové služby Radek Sedlář, manažer divize alternativních prodejních kanálů v Citibank.
Přístup ke svému bankovnímu účtu budou mít klienti prostřednictvím bezpečného přihlášení pomocí SMS klíče doručeného na jejich mobilní telefon, či pomocí tradičního osobního klíče. Po úspěšném přihlášení do aplikace Citi Mobile bude možné převádět peníze mezi vlastními účty v rámci Citibank, stejně jako na jiné účty v rámci Citibank a také na účty jiných bank v ČR. Prostřednictvím mobilního bankovnictví mohou klienti Citibank spravovat své běžné, kartové i investiční účty a mohou získat také přehled o svých stávajících úvěrech.
„Klient si může zvolit, zda do bankovnictví vstoupí přes internetový prohlížeč ve svém mobilním telefonu, nebo zda si aplikaci Citi Mobile bezplatně stáhne přímo do svého chytrého telefonu,“ říká Radek Sedlář a dodává: „Naši klienti jsou velmi mobilní a často cestují. Je pro ně proto důležité mít možnost bezpečného přístupu k svému bankovnímu účtu odkudkoliv a kdykoliv.“
Platforma funguje na bázi nejnovějších a nejúčinnějších bezpečnostních standardů zaměřených na ochranu důvěrných informací při práci online. Všechny informace jsou zakódovány a přenášeny prostřednictvím SSL protokolu. Klient je navíc po pěti minutách nečinnosti z aplikace automaticky odhlášen.
Aplikace Citi Mobile pro iPhone a Android telefony bude ke stažení v Apple Store resp. Android Market, pro ostatní operační systémy bude k dispozici přímo na webu Citibank www.citibank.cz.  Pro všechny klienty Citibank bude služba Citi Mobile poskytována zdarma.
Bezkontaktní nálepky
Citibank také doplní své portfolio produktů s bezkontaktní technologií a jako první banka v České republice uvede na trh do konce října 2011 speciální nálepky, které klientům umožní platit bezkontaktní metodou. K dispozici bude nálepka pro držitele kreditních karet Citi ČSA MasterCard World a univerzální nálepka pro všechny ostatní Citi kreditní karty MasterCard. „Nálepku je možné umístit například na mobilní telefon a její použití je stejně snadné a bezpečné jako u bezkontaktních Citi kreditních karet,“ doplňuje George Denisenko, ředitel divize spotřebitelských úvěrových produktů Citibank v České republice. O speciální nálepku s bezkontaktní technologií mohou klienti Citibank požádat zdarma na zákaznické lince CitiPhone.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.