« Zpět

2. ročník soutěže na podporu udržitelného podnikání právě odstartoval

7. dubna 2022 - 10:00 | Zprávy
  • Soutěž je určená pro malé a střední společnosti (SME), které se snaží v různé míře
    o udržitelné podnikání s pozitivním vlivem na životní prostředí
     
  • Vítěz národního kola získá kromě jiného finanční prémii 100 tisíc Kč a účast na mezinárodním vyhlášení výsledků SME EnterPRIZE v Bruselu
     
  • Přihlášení do soutěže probíhá přes online formulář do konce dubna 2022

Generali Česká pojišťovna spustila druhý ročník soutěže SME EnterPRIZE, jejímž cílem je podporovat malé a střední podniky, které podnikají udržitelným způsobem – ať už jde o jejich byznys model, transformaci v oblasti digitalizace nebo inovací, stejně jako o služby nebo produkty. Činnost firem v takovém případě vždy musí vykazovat prokazatelný pozitivní vliv na životní prostředí.

Do soutěže se mohou zapojit všechny ty společnosti, které mají 10-250 zaměstnanců a sídlo v České republice. Přihlásit se mohou jednoduše přes online formulář na webu soutěže www.generaliceskaprofi.cz/enterprize, a to do 29. dubna 2022.

„Udržitelné firmy chceme ocenit a především je zviditelnit. Naším cílem je umožnit jim sdílet jejich inovace a osvědčené postupy tak, aby mohly být inspirací pro ostatní podnikatele v Česku. Loňský ročník ukázal, že náš záměr funguje tím spíše, že vítězi zprostředkujeme i mezinárodní networking,“ vysvětluje Petra Nováčková, manažer udržitelnosti v Generali České pojišťovně.

 

VÝHLÁŠENÍ VITĚZŮ V ČERVNU

Soutěž SME EnterPRIZE v Česku probíhá pod záštitou nadace Veronica a TOP 10 finalistů je vybíráno na základě rozhodnutí odborné poroty. Ta je složena ze zástupců nadace, akademických pracovníků, odborníků na téma udržitelnosti i zástupců pojišťovny.

 

Proces výběru „národního hrdiny udržitelnosti“, který dále postoupí do mezinárodního vyhlášení výsledků SME EnterPRIZE, je následující:

  • zasláním přihlášky se firma do soutěže přihlásí,
  • porota vybere TOP 10 firem s největším potenciálem,
  • TOP 10 firem absolvuje osobní pohovory s porotou,
  • na slavnostním vyhlášení (Praha, červen) budou zveřejněny výsledky.

    Společnost na prvním místě získává (kromě jiného) prémii v hodnotě 100 000 Kč a postup do mezinárodního finále. Druhé místo si odnáší prémii 70 000 Kč a třetí pak 50 000 Kč. Firmy, které se umístí na sdíleném 4.-10. místě získávají symbolickou prémii 10 000 Kč.

SME ENTERPRIZE JAKO MEZINÁRODNÍ PROJEKT

Pojišťovací skupina Generali jako celoživotní partner klientů hraje aktivní roli při podpoře obnovy a udržitelného růstu evropských podniků. Jedním z důležitých příspěvků je právě soutěže SME EnterPRIZE, díky níž chce podporovat kulturu udržitelnosti mezi evropskými malými a středními podniky s cílem posílit jejich podnikání a učinit je odolnějšími a zároveň si být plně vědomi role, kterou hrají ve společnosti.

Aktuální ročník 2022 pořádají pojišťovny skupiny Generali ve Francii, Španělsku, Portugalsku, Německu, Česku, Rakousku, Maďarsku, Chorvatsku a Itálii.

SME EnterPRIZE je celoevropská platforma, jejímž účelem je zviditelnit udržitelné malé a střední podniky a odměnit nejlepší příběhy o úspěchu ve třech oblastech:
- životní prostředí,

- podpora kvality života zaměstnanců a jejich rodin,

- život komunit v místě podnikání.

Hrdinové udržitelného rozvoje vybraní odbornou porotou ze seznamu národních vítězů, budou vyhlášeni během mezinárodní akce, která se bude konat 26. října 2022 v Bruselu.

Vyhlášení celkových výsledků se zúčastní nejen nominovaní, ale i přední zástupci evropských institucí a asociací malých a středních podniků.

Nejlepší příběhy budou inspirací pro další malé a střední podnikatele k rozvoji udržitelných a odolnějších obchodních modelů jsou sdílené na digitální platformě: www.sme-enterprize.com

 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.