« Zpět

Seriál Zlaté koruny - Spotřebitelské úvěry

| 20. října 2016 - 16:25 | Zprávy | Úvěry

U příležitosti nabytí účinnosti nového zákona o spotřebitelských úvěrech si pro Vás Zlatá koruna ve spolupráci se společností VECTOR certifikace připravila sérii článků pojednávajících o aspektech a dopadech této naprosto zásadní právní úpravy.

Zákon č. 257/2016 Sb., o spotřebitelském úvěru nahradí jeho původní verzi z roku 2010 a současně přinese mnoho změn v oblasti úvěrů. Změny pocítí bankovní i nebankovní sektor, dále klienti, ale také finanční poradci a všechny osoby, které různé typy úvěrů poskytují.

Účinnost zákona připadá již na 1. prosinec 2016. Vzhledem k šíři, kterou zákon a prováděcí vyhláška zahrnují, jsme tuto problematiku rozdělili do série článku. První díl bude věnován poskytovatelům, ve druhém dílu se zaměříme na změny, které přinese klientům. Ve třetím dílu vás seznámíme se změnami, které přináší zákon pro poradce a akreditované osoby. Také se zaměříme na to, jak se mají poradci a další osoby, které úvěry nabízejí připravit. Samozřejmě se dozvíte, jaký je rozdíl mezi spotřebitelským úvěrem a ostatními typy úvěrů.

Na první díl se můžete těšit již v úterý 1. listopadu 2016. Každý další díl bude opublikován po čtrnácti dnech. Bude se jednat o sérii autorských článků, které pro Zlatou korunu připraví Ing. Miroslav Škvára, MBA – lektor finanční gramotnosti a spolupracovník VECTOR Certifikace s.r.o.

Ing. Miroslav Škvára, MBA  se od roku 1993 věnuje finančnímu poradenství. Pracoval ve stavební spořitelně, penzijním fondu, životní pojišťovně. V roce 1995 úspěšně vykonal makléřskou zkoušku na cenné papíry a kapitálové trhy pořádanou Ministerstvem financí. Přednáší externě na „Czech Management Institute Praha“ a na Gymnáziu Voděradská – Praze 10. Od roku 2010 se specializuje na vzdělávání v oblasti finanční V letech 2014 a 2015 spolupracoval na projektu SEKO „Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí“ pořádaném Fondem dalšího vzdělávání. Pravidelně publikuje v měsíčníku Národní pojištění a připravuje webináře na téma finanční gramotnosti. Od roku 2013 se věnuje také lektorské činnosti v souvislosti s certifikacemi finančních poradců na penzijní produkty a spotřebitelské úvěry. V roce 2016 byl Zlatou korunou jmenován Akademikem roku.

Již vyšlo:

1. Zákon o spotřebitelském úvěru – jaké změny přináší poskytovatelům? Odkaz: http://www.zlatakoruna.info/zpravy/uvery/zakon-o-spotrebitelskem-uveru-%...

2. Zákon o spotřebitelském úvěru – jaké změny přináší klientům? Odkaz: http://www.zlatakoruna.info/zpravy/uvery/zakon-o-spotrebitelskem-uveru-%...

3. Zákon o spotřebitelském úvěru - jaké změny přináší poradcům? Odkaz: http://www.zlatakoruna.info/zpravy/uvery/zakon-o-spotrebitelskem-uveru-%...

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.