« Zpět

Pardubice doplatí na své chodníky

| 6. května 2010 - 10:00 | Zprávy | Pojištění pro podnikatele

PARDUBICE Minulou zimu chtělo po pardubické radnici kvůli pádu na zledovatělém chodníku peníze jen pár jedinců. Letos to je téměř sto lidí. Kvůli takzvanému chodníkovému zákonu, podle kterého za úklid ulic odpovídá radnice, se město musí připravit na smršť žádostí o odškodnění. To bude ale platit pojišťovna.

Desetkrát více lidí než v minulých letech žádá po radnici peníze za úraz na neuklizené cestě

Úředníkům do poloviny dubna oznámilo úmysl požadovat náhradu 89 lidí, žádost zatím podalo 75 z nich. Svůj nárok mohou uplatnit do tří let. „V minulých letech, tedy ještě před vydáním chodníkového zákona, řešilo město zhruba desetinu takovýchto případů, většinou náhrady škod na majetku. Letos převažují žádosti související s pády na chodnících,“ řekla tisková mluvčí radnice Nataša Hradní.
O vyplacení odškodného rozhoduje pojišťovna, u níž je město pro tyto případy pojištěno. A dostat z ní peníze není většinou vůbec lehké. „Od pojišťovny jsme dostali dotazy, na něž musí odpovědět poškození i správce cest, tedy Služby města. Na jejich základě zpracujeme zprávu pro pojišťovnu, která si může vyžádat ještě třeba lékařskou zprávu,“ řekla Jitka Bobková z odboru majetku a investic.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.