« Zpět

D.A.S. vyslyšela přání klientů

| 2. května 2012 - 10:13 | Zprávy | Pojištění pro podnikatele

Na základě zajímavých poznatků a připomínek našich klientů se naše společnost rozhodla pro rozšíření a úpravu pojistných podmínek právní ochrany. Děkujeme všem klientům, kteří svými podněty iniciovali změny a přispěli tak k ještě lepší úrovni nabízeného pojištění právní ochrany. Současně jsme se však snažili udržet pojistné na stávající úrovni, což se nám podařilo téměř u všech produktů.

Nové pojistné podmínky od 1. 4. 2012
Na základě zajímavých poznatků a připomínek našich klientů se naše společnost rozhodla pro rozšíření a úpravu pojistných podmínek právní ochrany. Děkujeme všem klientům, kteří svými podněty iniciovali změny a přispěli tak k ještě lepší úrovni nabízeného pojištění právní ochrany. Současně jsme se však snažili udržet pojistné na stávající úrovni, což se nám podařilo téměř u všech produktů.
Obecné změny pro všechny produkty právní ochrany
V případě, že dojde k překvalifikování úmyslného činu na nedbalostní čin, budou náklady klientovi hrazeny zpětně. Trestní a přestupkové právo tak přichází s první novinkou. Druhou vítanou změnou je v pojistném právu čekací doba, která se s platností od 1. dubna 2012 ruší. Čekací doba se také nevztahuje na závazkověprávní spory, pokud klient předloží písemný doklad o pořízení zboží v době pojištění. Třetí a možná pro někoho nejzajímavější novinka je pak možnost pojištění samostatných parcel (pozemků), tedy i větších parcel u rodinných domů. V jiných sporech pak můžete čekat vstřícnější přístup k reklamovaným věcem pořízeným před sjednáním pojištění.
Právní ochrana rodiny
Právo sociálního zabezpečení – klientům poskytneme poradu při odebrání či snížení invalidního důchodu, podpory v nezaměstnanosti, snížení příspěvku na bydlení, apod.
Právní ochrana nemovitosti
Správní řízení – klienty budeme zastupovat ve sporech vyvolaných katastrálním nebo obecním úřadem (např. špatné vyměření pozemku, neoprávněné zástavní právo).
Právní ochrana podnikatele
Nově budou pojištěnými osobami také členové statutárních orgánů a prokuristé. Podnikatele budeme dále hájit nejen v trestním a přestupkovém řízení, ale také v jiném správním řízení (např. nesplnění povinnosti vyplnění záručního listu, nesplnění povinnosti prodeje výrobku v hygienicky nezávadném obalu, nevyřízení reklamace). Podnikatelé mají také možnost si připojistit některé nadstandardní služby a produkty např. vyhotovení znalečného, které není nařízeno soudem, spory ze závazkověprávních vztahů či si pojistit samostatnou parcelu.
V případě zvýhodněných balíčků Vám D.A.S. nabízí ještě něco navíc!
Zvýhodněné balíčky nabízí klientovi absolutně nejkomplexnější právní ochranu. V případě sjednání právní ochrany Rodina MOTO, Rodina MAX a MAX Plus je důležitou informací skutečnost, že než budete zapsáni v technickém či registračním průkazu jako majitelé, budete mít vozidla pojištěna již od data uvedeného na písemné smlouvě o koupi vozu.
Dovolujeme uvést pár příkladů, které Vám novinky nejlépe představí.
Právo sociálního zabezpečení
Klient D.A.S. se na naši pojišťovnu obrátil s žádostí o právní poradu ve věci invalidního důchodu, kdy od OSSZ obdržel rozhodnutí o snížení tohoto důchodu. Na základě doporučené právní argumentace se klientovi podařilo zvrátit toto rozhodnutí.
Náklady právní porady 5 000 Kč.
Spory podnikatele ze závazkověprávních vztahů (jako odběratel)
Pojistník si zakoupil nové vybavení kanceláře v hodnotě 350 000 Kč a teprve po jeho montáži zjistil, že většina nábytku vykazuje značné vady. Jeho reklamaci dodavatel neakceptoval a odmítl mu jak vrácení peněz, tak i slevu z ceny.
Náklady za mimosoudní vyřizování věci a 2 instance soudního řízení činily 148 000 Kč.
Spory podnikatele ze závazkověprávních vztahů (jako dodavatel)
Zákazník pojistníka v jeho prodejně zakoupil novou pračku v hodnotě 15 000 Kč. Pračka byla řádně zabalena a nevykazovala žádné vady. Těsně před koncemzáruční doby se kupující obrátil na našeho pojistníka s tím, že pračka vykazuje výrobní vadu a dožadoval se vrácení kupní ceny. Jednalo se však o evidentní poškození neodborným zacházením. Kupující následně našeho klienta zažaloval.
Náklady ve dvou instancích činily 25 200 Kč.
Obhajoba pojištěného podnikatele v trestním řízení
Jednatel pojistníka byl obviněn z trestného činu neoprávněného nakládání s osobními údaji spáchaného z nedbalosti, kdy měl údajně zpřístupnit osobní údaje svých klientů obchodnímu partnerovi. K jeho obhajobě naše pojišťovna pověřila zkušeného advokáta, kterému se podařilo dosáhnout zproštění obžaloby v plném rozsahu.
Náklady ve dvou instancích činily 44 000 Kč.
Obhajoba pojištěného podnikatele v jiném správním řízení
Pojistník byl obviněn ze spáchání správního deliktu dle zákona na ochranu spotřebitele, neboť údajně řádně nevyplnil záruční list a nepředal zákazníkovi doklad o zakoupení výrobku. K jeho zastoupení naše pojišťovna pověřila zkušeného advokáta, kterému se podařilo dosáhnout toho, že pojistníkovi nebyla udělena žádná pokuta.
Náklady ve dvou instancích činily 18 000 Kč.
Spor pojištěného lékaře s pacientem
Pojištěný zubař zhotovil pacientovi zubní implantát na zakázku v hodnotě 25 000 Kč. Pacient se po půl roce ozval s tím, že mu implantát nevyhovuje a dožadoval se zhotovení nového, přestože vše bylo dle znaleckého posudku v pořádku. Následně pacient našeho zubaře zažaloval. Žaloba však proti pojištěnému lékaři byla zamítnuta.
Náklady ve dvou instancích (vč. znaleckého posudku) činily 50 800 Kč.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.