« Zpět

Jak se rychle a levně pojistit při cestách do ciziny

| 14. dubna 2014 - 9:00 | Zprávy | Neživotní pojištění

S jarem se vrací chuť cestovat. Zpravidla hledáme možnosti, jak cestovat co nejlevněji a tak někdy z úsporných důvodů zapomínáme na to, na co bychom při svých výpravách kamkoli do zahraničí neměli zapomínat nikdy. Na cestovní pojištění, které se dá pořídit i těsně před cestou a navíc i poměrně levně.

U nás je ale stále zvykem na cestovním pojištění ušetřit. Žijeme v představách, že na těch pár dnů nebo týdnů, kdy budeme mimo domov, se pojišťovat nevyplatí, protože se stejně nic hrozného nestane. Jenže pokud se něco stane, náklady na léčbu anebo na repatriaci do vlasti mohou zcela nečekaně finančně zruinovat celou rodinu.
 
Pokud jde o úraz nebo onemocnění, které nás mohou v cizí zemi postihnout, nelze spoléhat na to, že nás v takovém případě vždy ochrání Evropský průkaz zdravotního pojištění, ona známá kartička zdravotní pojišťovny. Problém je v tom, že náklady na léčbu v některých cizích zemích mnohonásobně převyšují náklady na léčbu v ČR. V mnoha případech je vyžadována vysoká spoluúčast, kterou zdravotní pojišťovny nehradí. Z tohoto pojištění také není kryta repatriace do vlasti.
 
Na pojištění bychom proto při svých individuálních cestách neměli zapomínat. Zbaví nás starostí a pokryje nepředvídatelné výdaje. Cestovní pojistka se přitom dá pořídit i na poslední chvíli těsně před odjezdem. A není ani třeba chodit do pojišťovny. Cestovní pojištění je jedním z mála pojišťovacích produktů, který lze sjednat velmi snadno a jednoduše například telefonem nebo na internetu.
 
Internetový prodej cestovního pojištění patří dnes k zcela běžným záležitostem. Na výběr jsou dvě možnosti. Buď si pojistku sjednáte přímo na webových stránkách vybrané pojišťovny a získáte automaticky slevu 10 až 20 procent z její ceny, nebo můžete využít on-line srovnávače pojištění, které nabízejí přehled cen od více pojišťoven. I zde můžete výrazně ušetřit. 
 
Při výběru pojistky však není dobré řídit se jen výší ceny. Důležitá je i výše limitů, na které je pojistka nastavena. To jsou částky, které pojišťovna vyplatí za léčebné výlohy, dobu nezbytného léčení, ale také v případě škody způsobené někomu jinému nebo za ztrátu, odcizení anebo poškození zavazadel.
 
Porovnejte si nabídky jednotlivých pojišťoven na kalkulačce cestovního pojištění.
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Zajima me cena vaseho pojisteni cestovniho-zdravotni-na dobu 1,07,-28,08,2014Dekuji za odpoved.Irena Vltavska

Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Cenu cestovního pojištění si můžete jednoduše spočítat a porovnat v naší kalkulačce zde.

Vaše Zlatá koruna