« Zpět

UniCredit Bank a UniCredit Leasing podpoří expanzi českých firem na nové trhy

| 9. října 2013 - 13:07 | Zprávy | Leasing pro podnikatele

UniCredit Bank a UniCredit Leasing patří ke klíčovým partnerům českých exportérů včetně velkých strojírenských firem. Nemohou proto chybět na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, kde se budou společně prezentovat na stánku číslo 26 v pavilonu Z. UniCredit Bank účastníkům veletrhu představí novinky z oblasti korporátního bankovnictví, úvěrování a exportního financování. UniCredit Leasing se zaměří na novinky v sektoru financování strojů a dopravní techniky.

„České firmy pokračují v expanzi i za hranice Evropské unie a UniCredit Bank je v tom plně podpoří. Celkový objem poskytnutých úvěrů jsme meziročně zvýšili o 3,6 %, z toho úvěry malým a středním podnikům vzrostly dokonce o 17 %. Chceme, aby se českým firmám dařilo a česká ekonomika pokračovala v růstu. Proto se opět vracíme jako jedna z nejsilnějších bank v oblasti firemního bankovnictví na Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně, na tradiční setkání českých a zahraničních firem,“ uvedl Jiří Kunert, předseda představenstva a generální ředitel UniCredit Bank.
 
UniCredit Bank má v oblasti exportního financování dlouholeté zkušenosti a za své aktivity obdržela v loňském roce nejvyšší ocenění v prestižní soutěži Best Trade Finance Bank, kterou pořádá časopis Euromoney. Stejný úspěch zaznamenala banka i v dalších pěti státech Evropy - v Itálii, Bulharsku, Bosně a Hercegovině, Srbsku a na Slovensku.
 
Nové trendy v oblasti exportního financování tvoří hlavní část veletržní prezentace UniCredit Bank. V případě objemově velkých vývozů poskytuje banka exportní úvěry, které výrazně zvyšují šance na úspěch a získání zakázky. Vývozce může nabídnout dodávku investičního celku a zároveň i jeho financování. Předexportní úvěry zase slouží v situacích, kdy firma získala zakázku, ale potřebuje nejprve vyrábět. Mezinárodní transakce obvykle zastřešují dokumentární akreditivy, které ohlídají platební rizika.
 
Export mimo Evropskou unii hraje stále důležitější roli, firmy by však neměly zapomínat na udržení pozic na tradičních trzích. „Například do zemí Visegrádu nyní směřuje asi desetina českého vývozu. Se všemi zeměmi v regionu máme dlouhodobě aktivní obchodní bilanci. Firmy se dnes často obrací na východní trhy, střední Evropa však zůstává nadále perspektivní díky teritoriální i kulturní blízkosti, rozhodně se vyplatí pokračovat v hledání nových obchodních příležitosti i zde,“ doporučuje Tomáš Hron, ředitel Global Transaction Banking UniCredit Bank.
 
UniCredit Bank však myslí i na menší a střední firmy, které jsou aktivní především na domácím trhu. V současné době pro ně má připravené zvýhodněné úvěry v celkové výši až 1 miliardy korun, které budou pro podnikatele dostupnější díky ručení od Českomoravské záruční a rozvojové banky. Řada firem tak dosáhne na úvěr bez zajištění nemovitostí nebo směnkou. Úrokové sazby klesnou přibližně o 1 % pod obvyklou úroveň díky podpoře Evropské investiční banky.
 
UniCredit Leasing, jeden z lídrů na trhu nebankovního financování, se na veletrhu soustředí především na financování strojů a technického vybavení. Společnost se také zaměřuje na podporu financování ekologických a úsporných variant dopravních prostředků. UniCredit Leasing společně připravil speciální finanční nabídku na podporu financování vozidel s pohonem na CNG.
 
„Naše nabídka financování veškerých značek, které mají pohon na CNG znamená podporu rozvoje těchto alternativních pohonů. Podrobnosti klienti získají na odborné konferenci, která se uskuteční během letošního strojírenského veletrhu,“ uvedl Jiří Matula, generální ředitel UniCredit Leasing.
 
Cena osobních a užitkových automobilů s výrazně ekologičtějším a provozně levnějším pohonem se díky výhodné nabídce od UniCredit Leasing dostává na úroveň vozidel s benzinovým či naftovým motorem.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.