« Zpět

Životní pojištění s digitálním podpisem umí sjednat Pojišťovna České spořitelny

| 7. října 2014 - 12:04 | Zprávy | Životní pojištění

Pojišťovna České spořitelny umožní svým klientům sjednat digitálně podepsanou smlouvu životního pojištění. Klienti se podepíšou místo na papírovou smlouvu na podpisovou destičku, přes takzvaný SignPad.

„První klienti si FLEXI životní pojištění pomocí biometrického podpisu sjednali v rámci pilotního provozu již v červenci. Od října bude SignPad používat většina našich velkých obchodních partnerů,“ popisuje první nasazení nové technologie Karolína Bachová, projektová manažerka oddělení rozvoje obchodu Pojišťovny České spořitelny. „Proces sjednání pojistné smlouvy prostřednictvím SignPadu je pohodlnější, rychlejší a bezpečnější,“ dodává.
 
 
Zfalšování podpisu je nemožné
Klienti s poradcem vyplní smlouvu elektronicky a dokument podepíšou vlastnoručním digitálním podpisem. Ten v sobě skrývá biometrické charakteristiky jako tlak, rychlost a zrychlení v čase během podpisu. To jsou charakteristiky individuální pro každého člověka a jejich zfalšování je téměř nemožné. Biometrická data jsou zašifrována a neoddělitelně spojena s dokumentem, nelze je tedy překopírovat a připojit k jinému dokumentu.
 
Porovnejte si produkty životního pojištění, zde
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.