« Zpět

UNIQA zhodnotila vklady klientů v životním pojištění až o 4,0 %

| 6. srpna 2019 - 7:32 | Zprávy | Životní pojištění

Na základě výsledků hospodaření připisuje UNIQA pojišťovna svým klientům v kapitálovém životním pojištění za minulý rok 2018 zhodnocení jejich rezerv běžně placeného pojistného až 4,0 %. Rozhodující je datum sjednání smlouvy. Kontrakty kapitálového životního pojištění uzavřené před rokem 2003 si připíší zhodnocení 4,0 %, smlouvy uzavřené později zhodnocení 3,0 nebo 2,6 %.

Na takto vysokém zhodnocení se ukazuje, že ti, kdo sjednali své kapitálové životní pojištění zhruba před deseti lety a dříve, drží nyní velmi výhodnou smlouvu, protože podobné úročení není za současných podmínek na finančním trhu dosažitelné.

Průměrné zhodnocení rezerv pro všechny smlouvy sjednané s úrokovou mírou garantovanou ze strany UNIQA pojišťovny od minimálně 0,7 až po 4,0 % (bez jednorázových vkladů) k 31. 12. 2018 činilo 3,1 %.

I přes mimořádně nepříznivou situaci na finančních trzích, jež trvá bohužel dlouhodobě, plní UNIQA pojišťovna i nadále své závazky v dohodnuté výši. Zákazníci jsou s informací o zhodnocení obesíláni dopisem v těchto dnech.

Maximální roční zhodnocení rezerv životního pojištění UNIQA se za posledních 6 let neměnilo a činilo vždy shodně 4 % ročně.

 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.