« Zpět

Světový den srdce si letos připomíná i Pojišťovna České spořitelny

| 21. září 2016 - 17:19 | Zprávy | Životní pojištění

Pojišťovna České spořitelny připomíná Světový den srdce, který letos připadá na pondělí 29. září. K podpoře prevence kardiovaskulárních onemocnění se připojuje spuštěním zvýhodněné akce na pojištění vážných nemocí a úrazů.

Všem, kdo si od 19. září 2016 do 30. listopadu 2016 v rámci FLEXI životního pojištění toto pojištění sjednají a v budoucnu je postihne infarkt myokardu, vyplatí dvojnásobek sjednané částky. Akce mohou využít i stávající klienti, kteří si toto pojištění do smlouvy poprvé přidají. Každý tak má možnost výhodně se zajistit pro situaci, která může, kromě jeho zdraví, ohrozit dlouhodobě i jeho schopnost pracovat a tím i finanční rozpočet.

„Kardiovaskulární onemocnění patří k nejčastějším příčinám úmrtí u nás. Infarkt myokardu postihne každoročně v České republice více než 22 000 lidí a asi čtvrtina z nich na jeho následky umírá,“ upozorňuje Petr Procházka, ředitel úseku řízení produktů Pojišťovny České spořitelny. „Srdeční onemocnění patří z těch vážných také k nejčastějším, které nám klienti nahlašují a za které vyplácíme pojistné plnění,“ dále uvádí Petr Procházka a dodává: „Léčba a případný návrat do pracovního života pak obvykle vyžadují svůj čas, může to být i několik měsíců. Proto je důležité se pro tento případ dobře finančně zajistit.“
Pojišťovna České spořitelny realizuje zvýhodněné akce s dvojnásobnou výplatou sjednané částky již čtvrtým rokem. Zaměřuje se přitom vždy na vážné životní situace. Letos na jaře proběhla zvýhodněná akce pro případ vzniku mozkové příhody. Loni to byly dvě akce – na onkologická onemocnění a na vážné nemoci způsobené klíštětem. Předloni pojišťovna uspořádala akce hned tři – na podporu vážných nemocí a úrazů, trvalých následků způsobených při dopravní nehodě a invalidity.

Světový den srdce od roku 2000 každoročně vyhlašuje Světová federace srdce (WHF). Slaví se 29. září ve více než 100 zemích po celém světě. Zaměřuje se na prevenci kardiovaskulárních onemocnění. „Kardiovaskulární onemocnění (CVD) jsou nejčastější příčinou úmrtí a invalidity ve světě, zabíjejí 17,5 milionu lidí ročně. To je třetina všech úmrtí na planetě a polovina všech úmrtí souvisejících s nepřenosnou chorobou. Přibližně 80 procent těchto úmrtí je v zemích s nízkými a středními příjmy, kde kvůli lidským a finančním zdrojům jsou nejméně schopni řešit CVD zátěž,“ říká Johanna Ralston, CEO World Heart Federation.
 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.