« Zpět

Snížení nadváhy prodlouží život a zlevní pojištění

| 24. dubna 2014 - 9:14 | Zprávy | Životní pojištění

Všeobecně se ví, že nadváha škodí zdraví. Nová kalkulačka pojišťovny Aegon www.aegon.cz/bmi konkrétně ukazuje, jaký vliv má hodnota BMI (body mass index) na věk, kterého se můžeme dožít. Například průměrný 35letý muž s optimálním BMI může žít o čtyři roky déle než stejně starý muž se zvýšenou hodnotou BMI.

Pojišťovna Aegon se rozhodla aktivně motivovat své klienty ke změně životního stylu a snižování nadváhy. 
Nadváha znamená zvýšená zdravotní rizika, proto pojišťovny pro klienty se zvýšeným BMI obvykle uplatňují přirážku na životním pojištění. Aegon zvolil jinou cestu.  Svým klientům s nadváhou nabízí Program Aegon FIT, který je motivuje ke snížení váhy a který jim umožní sjednat pojištění za standardní cenu jako pro klienty s normálním BMI.
 
V programu Aegon FIT se klient zaváže, že za dva roky sníží svůj BMI o 2 body. To představuje pozvolný pokles váhy o zhruba 6 až 8 kg. Snížení BMI se po 2 letech prokazuje lékařskou prohlídkou. Pokud se klientovi do 2 let nepodaří snížit váhu, pojišťovna uplatní vyšší cenu pojištění až od následujícího roku a nikoli zpětně.
 
Při pojistné částce 1 000 000 Kč za základní rizika životního pojištění (smrt, invalidita, závažná onemocnění), může 30letý klient díky programu Aegon FIT a změně životního stylu ušetřit na rizikovém pojistném zhruba 500 000 Kč za celou dobu trvání smlouvy (35 let).
 
Na adrese www.aegon.cz/fit  může každý ověřit, jaká hodnota BMI odpovídá jeho výšce, váze a věku. Tato kalkulačka zároveň napoví, zda je pro klienta program Aegon FIT vhodný, kolik může ušetřit na pojistném za krytá rizika a o kolik kilogramů by měl případně do dvou let snížit svou váhu.
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.