« Zpět

Proč si Češi sjednávají životní pojištění?

| 4. března 2015 - 10:10 | Zprávy | Životní pojištění

Podle výzkumu Pojišťovny České spořitelny je nejčastějším motivem pro sjednání životního pojištění narození dítěte nebo vážná životní situace blízkého člověka. Zkušenost s vážným onemocněním nebo úrazem má šest lidí z deseti. Češi se nejvíce obávají rakoviny, infarktu a mrtvice. On-line výzkum pro Pojišťovnu České spořitelny realizovala společnost Ipsos.

„Češi přemýšlejí o sjednání životní pojistky ve chvíli, kdy se jim narodí dítě, nebo když někdo z jejich blízkých vážně onemocní. Zkušenost s vážným úrazem nebo onemocněním má 62 % Čechů,“ shrnuje závěry výzkumu Petr Procházka, ředitel úseku řízení produktů Pojišťovny České spořitelny. „Zhodnocení peněz se dostává do pozadí, podstatnější je pro klienty jistota finanční pomoci v těžké životní situaci.“
 
Šest lidí z deseti se přímo či nepřímo setkalo s vážným úrazem nebo onemocněním. Dotázaní konkrétně uváděli onkologická onemocnění, těžké úrazy, zlomeniny a ochrnutí. Životní pojištění si lidé už sjednávají kvůli pojištění rizik, ne pro zhodnocování peněz. Každý čtvrtý Čech má navíc pozitivní zkušenost s plněním ze životního pojištění.
 
Výzkum pro Pojišťovnu České spořitelny realizovala společnost Ipsos pomocí on-line výzkumu na 1 017 respondentů ve věku od 18 do 65 let.
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.