« Zpět

Pojišťovna České spořitelny je jedničkou na trhu životního pojištění

| 17. února 2015 - 10:17 | Zprávy | Životní pojištění

Pojišťovna České spořitelny se stala poprvé v historii jedničkou na trhu životního pojištění v objemu předepsaného pojistného za rok 2014. Přestože celkový trh životního pojištění v loňském roce klesal, pojišťovně se dařilo růst v běžně placeném i v jednorázovém pojistném.

„Být jedničkou na trhu životního pojištění, to je výborný výsledek. Naši stabilitu dokládá fakt, že v objemu běžně placeného pojištění nepřetržitě rosteme, a to už od roku 2002,“ říká Petr Zapletal, generální ředitel Pojišťovny České spořitelny. „Stojí za námi obrovský kus práce. Neustále vylepšujeme FLEXI životní pojištění a vycházíme vstříc potřebám našich klientů. Navíc se snažíme být o krok napřed v servisu pro obchodní partnery. Důkazem toho je kompletní elektronické sjednání pojistné smlouvy díky podpisové aplikaci SignPad.“
 
Pojišťovně České spořitelny se podle českých účetních standardů daří růst i v době, kdy trh životního pojištění klesá. V jednorázovém pojistném zaznamenala Pojišťovna České spořitelny oproti roku 2013 nárůst o 8,2 %, trh za stejné období poklesl o 0,8 %. Meziroční nárůst běžně placeného pojistného o 3,4 % znamená navýšení tržního podílu v tomto segmentu na 13,01 %. A to za situace, kdy celkový trh běžně placeného pojistného klesl o 0,7 %. Celkový předpis 11,2 mld. Kč dle původní metodiky ČAP znamená první příčku s 16,15% podílem na trhu životního pojištění. 
 
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.