« Zpět

Pojištění NEMOCNICE v plném rozsahu platné i po zrušení povinného poplatku za každý den hospitalizace

| 17. února 2014 - 13:08 | Zprávy | Životní pojištění

Počínaje prvním lednem 2014 byl zrušen regulační poplatek za každý den pobytu v nemocnici, který ve výši 100 korun denně platil do konce roku 2013. Hospitalizace je od letošního roku opět zdarma. Produkt NEMOCNICE od UNIQA pojišťovny původně vznikl v reakci na zavedení regulačního poplatku (nejprve 60 korun, později 100 korun) za každý den hospitalizace.

I přes tento primární účel nicméně vždy platilo, že pojistné plnění bylo vypláceno vždy přímo pojištěnému klientovi a bylo zcela na jeho rozhodnutí, k čemu ho použije. Pojištění bylo sjednáváno jako nemocniční dávka.
 
To zůstává nadále beze změny. Zákazníci s tímto pojištěním budou nadále kryti pro případ hospitalizace (ať plánované či neplánované) v souvislosti s ošetřováním v nemocnici po dobu nejméně jednoho dne. Pojistné plnění jim bude vyplaceno po předložení dokladu o hospitalizaci a mohou ho využít k jakémukoli účelu.
 
Vztahuje se to na pojištění NEMOCNICE sjednané jak samostatně, tak i v rámci životního pojištění nebo dětského programu MOTÝLEK. Rovněž zůstává toto krytí v platnosti i pro dospělý doprovod dítěte do nemocnice.
 
Produkt NEMOCNICE je uzavírán za 500 korun ročně a podle věku klienta garantuje denní nemocniční dávku ve výši 50 až 200 korun. V případě nemoci je vyplácena pojištěnému sjednaná dávka po dobu hospitalizace, maximálně však po dobu 180 dnů. V případě úrazu je vyplácena pojištěnému sjednaná dávka po dobu hospitalizace, přičemž její výplata není časově omezena. V případě dlouhodobých hospitalizací může klient požádat o výplatu přiměřené zálohy.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.