« Zpět

PETROLinvest od Allianz vydělal svým klientům za 6 let více než 50 %

| 29. ledna 2015 - 13:07 | Zprávy | Životní pojištění

Investiční životní pojištění zažilo velký boom kolem roku 2010 v reakci na vývoj na kapitálových trzích. V posledních letech je sice jeho obliba nižší, ale stabilní. Produkt umožňuje poskládat životní pojištění na míru, má vysokou flexibilitu a nižší cenu pojistné ochrany, než čistě rizikové pojištění. Atraktivitu produktu snižovaly výnosy z investic, které nedosahovaly takových částek, jako v podílových fondech, nebo v jiných typicky investičních produktech. Ale není tomu tak vždy. Důkazem je Allianz PETROLinvest, který právě dospěl do výplaty a svým klientům vydělal za uplynulých 6 let více než 50 %.

Produkty investičního životního pojištění Allianz PETROLinvest a Allianz PETROLinvest 2 zhodnotily za 6 let klientům vložené prostředky o 52,5% (tj. 7,3% p.a.), resp. 63,7% (8,6% p.a.). Výnos byl odvozen od vývoje ceny ropy, tedy od vývoje cen jedné z nejvýznamnějších strategických surovin na světě. 
 
„V případě Allianz Petrolinvestu bylo k vloženým prostředkům na konci období připsáno maximální možné zhodnocení. Potenciál výnosu Allianz PETROLinvestu 2 byl navíc doplněn jednoduchým mechanismem TWIN-WIN a maximální zhodnocení nebylo nijak omezeno, díky čemuž se vložené prostředky zhodnotily dokonce o 63,7 % za 6 let. Oba produkty z řady tzv. Chytrých investic, které si sjednalo téměř 2770 klientů, tak dosáhly nadprůměrného zhodnocení navzdory klesající ceně ropy během posledních měsíců,“ uvedl Martin Podávka, ředitel oddělení životního pojištění Allianz.
 
Allianz aktuálně nabízí již 18. produkt jednorázového investičního životního pojištění. „Vždy jsme se snažili přicházet s novými řadami jednorázových produktů a různými investičními strategiemi, které zohledňovaly současnou, ale zejména budoucí situaci na trhu. Portfolio našich produktů svědčí o tom, že zaměření produktů se v čase měnilo, podobně jako trhy, a že se vyplatilo i to, že jsme „nesázeli“ na stejné karty,“ doplňuje Robert Mareš, investiční manažer Allianz. 
 
Zájemci mohou nabídku Chytré investice využít do 27. března a zhodnotit investice v jednorázovém investičním pojištění TITANinvest 3. Produkt opět nabízí střednědobý horizont investic na 6 let, bezplatnou ochranu pro případ smrti následkem úrazu a 95% kapitálovou ochranu investované částky. Výnos bude odvozen od výkonnosti akcií celkem 12 velkých společností, které ve svém oboru patří mezi nejvýznamnější. Patří mezi ně například Pfizer, Siemens, General Electric, Munich Re a další.
 
Jednorázové investiční produkty dokazují, že jsou vyhledávanou investiční příležitostí pro klienty, kteří u své pojišťovny hledají jednak pojistnou ochranu, tak ochranu jí svěřených prostředků. Obě tyto vlastnosti v sobě nesou produkty tzv. Chytrých investic. K tomu navíc nabízejí mnohdy atraktivní investiční příležitosti se zaměřením na komodity, jako jsou ropa nebo zlato, investování do potenciálu rozvíjejících se zemí nebo naopak investice do renomovaných a prověřených společností.
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.