« Zpět

Obce řeší problémy s překračováním povolené rychlosti

| 5. ledna 2015 - 12:57 | Zprávy | Životní pojištění

V prosinci skupina AXA v rámci svého projektu zvýšení bezpečnosti na silnicích Save City rozmístila 255 billboardů v celkem 92 městech a obcích po celé České republice. Kampaň má za cíl připomenout řidičům zákonem povolené rychlostní limity v obydlených oblastech a hlavně tam, kde se ve zvýšené míře pohybují děti. Projekt chce motivovat řidiče k tomu, aby svou jízdu zpomalili.

„Dopravní bezpečnost je dlouhodobě součástí naší strategie a věnujeme jí proto velkou pozornost v rámci několika projektů. Save City je projekt, který se nám po dobu jeho trvání podařilo velmi úspěšně rozšířit, a proto bychom v tomto tempu rádi pokračovali i do budoucna. Je totiž vidět, že taková podpora má smysl,“ říká Karel Žyla, manažer PR a komunikace finanční skupiny AXA.
 
Překročení povolené rychlosti - nejčastější přestupek na českých silnicích
Podle Ministerstva dopravy ČR za uplynulé tři čtvrtletí roku 2014 bylo téměř 45 % z veškerých bodovaných přestupků a trestných činů připsáno právě za nedodržování rychlosti v obci. Ve srovnání s evropskými zeměmi patří Česká republika mezi země s nejhoršími dopravními statistikami.
 
Úspěch projektu Save City
Starostové všech obcí, kteří si nejčastěji stěžují na silný provoz a projektu se účastní, považují vzájemnou spolupráci s pojišťovnou AXA za velmi přínosnou a efektivní. Čísla, která monitorují, jak na billboardy reagují sami řidiči, mluví za vše. V roce 2014 totiž celých 67 % z nich uvedlo, že po zaregistrování billboardu opravdu zpomalili. Úspěšnost a smysluplnost projektu podporuje i fakt, že přibývá obcí, které se do projektu chtějí zapojit.
 
AXA a dopravní bezpečnost
AXA se na zvýšení dopravní bezpečnosti v obcích zaměřuje dlouhodobě. Od roku 2007 spolupracuje s Nadací Partnerství, kdy se stala generálním partnerem projektu Na zelenou, jehož cílem je zvýšit bezpečnost dětí při cestách do školy a motivovat je k dojíždění na kole či docházení do školy pěšky. Na tento projekt AXA každoročně přispívá částkou ve výši 1,5 milionu korun.
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.