« Zpět

Kooperativa většině svých klientů připíše zhodnocení 3,8 %

| 23. dubna 2014 - 8:00 | Zprávy | Životní pojištění

Nejčastěji 3,8 % celkového zhodnocení dosáhli klienti životního pojištění Kooperativy na svých smlouvách v roce 2013. Vyplývá to z rozhodnutí vedení společnosti o tzv. podílech na zisku.

„Klientům, kteří mají uzavřenou smlouvu životního pojištění s běžně placeným pojistným, připíšeme za loňský rok celkové zhodnocení 3,8 %, což považujeme v prostředí nízkých úrokových sazeb všude kolem nás za vynikající výsledek“, říká Filip Král, ředitel Úseku pojištění osob v pojišťovně Kooperativa. 
 
U smluv s jednorázovým pojistným Kooperativa připisuje 3,2 % a k mimořádným účtům a vkladovému fondu v investičním životním pojištění rovná 3 procenta. 
 
„Dosažené zhodnocení vnímáme jako potvrzení stability Kooperativy. Klienti, kteří u nás mají uloženy své peníze prostřednictvím běžně placeného životního pojištění, opakovaně dosahují zhodnocení kolem 4 procent, u jednorázově placeného pojištění pak dlouhodobě přes 3 procenta, a nemusejí se tak obávat znehodnocení svých prostředků vlivem inflace. Když se k tomu přidá i velmi solidní výkonnost podílových fondů nabízených v rámci investičního životního pojištění PERSPEKTIVA, tažená především akciemi, dá se říci, že rok 2013 dopadl pro naše klienty z pohledu investování více než dobře“, doplňuje Filip Král. 
 
Informaci o připsání podílů na zisku rozešle Kooperativa klientům s kapitálovým životním pojištěním během následujících dvou měsíců, klienti s životním pojištěním PERSPEKTIVA pak informaci obdrží v rámci každoročního rekapitulačního dopisu v lednu příštího roku. 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.