« Zpět

Dvě třetiny Čechů má zkušenost s rakovinou, polovina z nich ve své rodině

| 24. listopadu 2015 - 10:07 | Zprávy | Životní pojištění

Dvě třetiny Čechů má již zkušenost s rakovinou. Polovina z nich se s ní setkala přímo ve své rodině. Osobní zkušenost s touto nemocí značně zvyšuje i strach z ní – rakoviny se obává 75 procent Čechů. To jsou výsledky průzkumu společnosti STEM/MARK pro Pojišťovnu České spořitelny. Nejčastěji se lidé setkali s rakovinou prsu (33 procent), rakovinou zažívacího traktu a rakovinou žlučníku (32 procent), rakovinou plic (31 procent) a rakovinou pohlavních orgánů (29 procent). Nejčastější typy rakoviny u nás patří i mezi ty nejvíce obávané.

Z rakoviny mají větší obavy ženy, bojí se jí 80 procent z nich. Ženy se nejvíce obávají rakoviny prsu a nádorů na mozku. Muži zase mají nejčastěji strach z rakoviny zažívacího traktu a rakoviny plic. „Rakovina je nejčastějším vážným onemocněním, které nám naši klienti nahlašují. Za uplynulý rok tvořila rakovina 63 procent ze všech nahlášených pojistných událostí velmi vážných onemocnění,“ komentuje výsledky průzkumu Petr Kohoutek, ředitel úseku pojištění Pojišťovny České spořitelny.

Podle statistik je rakovina dlouhodobě druhou nejčastější příčinou úmrtí v České republice. Patří tak mezi velmi vážná život ohrožující onemocnění. Díky moderní léčbě je její léčení v posledních letech čím dál úspěšnější. Podle České onkologické společnosti se z onkologického onemocnění u nás vyléčí asi polovina nemocných. 

„Právě pro tyto případy by se lidé měli jistit kvalitně nastaveným životním pojištěním, které jim pomůže nahradit případný výpadek příjmu kvůli léčení. Pojištění velmi vážných onemocnění se proto řadí k těm nejdůležitějším. Pojištění se pak mohou v klidu a bez starostí o finance soustředit na své zdraví a léčit se,“ upozorňuje Petr Procházka, ředitel úseku řízení produktů Pojišťovny České spořitelny.

„Pro případ onkologických onemocnění jsme letos na podzim spustili akci, kterou jsme nyní prodloužili až do konce roku. Pokud si u nás klienti pojistí v rámci FLEXI životního pojištění riziko velmi vážných onemocnění a v budoucnu onemocní některým ze závažných onkologických onemocnění, vyplatíme jim dvojnásobek pojistné částky,“ dodává ještě Petr Procházka.
 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.