« Zpět

Visa a Planeta Informática představují novou technologii, která přináší rychlejší, bezpečnější a pohodlnější bezkontaktní platby ve veřejné dopravě

| 6. března 2019 - 8:45 | Zprávy

Nová technologie Visa Secure Access Module (SAM) umožňuje přechod k bezkontaktním platbám ve veřejné dopravě rychleji, snadněji a levněji.
První bezkontaktní platba prostřednictvím technologie SAM od společnosti Visa bude spuštěna v dubnu tohoto roku v metru ve městě Rio de Janeiro.
Bezkontaktní platby určují budoucnost veřejné dopravy ve velkých městech po celém světě. Visa proto v současnosti pracuje na více než 150 dopravních projektech pro rychlé, jednoduché a zabezpečené cestování.

Společnosti Visa a Planeta Informática dnes ohlásily uvedení nové technologie, která dopravcům z celého světa umožňuje zavedení bezkontaktních plateb za jízdenky snadněji a rychleji než kdykoliv předtím a za nižší pořizovací cenu. Technologie Visa Secure Access Module (SAM) usnadňuje dopravním podnikům
a dopravcům zavedení bezkontaktních plateb ve veřejné dopravě pomocí bezkontaktních platebních karet, mobilních telefonů či jiné nositelné elektroniky. To vše bez výdajů a technických komplikací spojených s nahrazením současných turniketů či platebních terminálů.

Bezkontaktní platby utvářejí budoucnost veřejné dopravy ve velkých městech po celém světě a šetří cestujícím čas, který by ztratili čekáním ve frontách na nákup jízdenek nebo dobití cestovních dokladů. Pro dopravce, kteří nedávno investovali do turniketů a platebních terminálů, je Visa SAM nákladově efektivním řešením, jak nabízet výhody bezkontaktních plateb v dopravě včetně vylepšení zákaznické zkušenosti, zvýšení počtu cestujících veřejnou dopravou a snížení nákladů na cestovné. Místo pořizování nových turniketů a dalších zařízení můžou dopravci nainstalovat do již existujících systémů technologii Visa SAM, která je založená na využití zabezpečné bezkontaktní technologie EMV, čímž výrazně sníží náklady i potřebný čas. Visa SAM je první technologie svého druhu určená pro oblast dopravy a dostupná všem technologickým partnerům Visa Ready, kterou můžou do svých nabídek zahrnout i další hardwarové a softwarové společnosti v dopravním průmyslu.

Jde o významný pokrok pro dopravce, kteří chtějí zvýšit komfort svých cestujících a snížit provozní náklady tím, že už nemusí používat a doplňovat tištěné jízdenky,řekl Nick Mackie, vedoucí globálního oddělení pro městskou mobilitu společnosti Visa. “Spojením sil se společností Planeta Informática jsme jako první představili realizovatelný způsob s vysokým zabezpečením, jak lze urychlit přechod na bezkontaktní platby v dopravě. Dopravcům šetříme čas a náklady tím, že jsme odstranili překážky spojené s výměnou možná i tisíců čtecích zařízení na cestovní doklady v dopravním systému.

Nová technologie Visa SAM je spojením patnácti let zkušeností v oblasti veřejné dopravy s nejmodernějším platebním programem Mass Transit Transaction (MTT), který Visa představila v roce 2017. Se společností Visa jsme úzce spolupracovali na vývoji nejlepšího technologického řešení, díky kterému může jakýkoli uzavřený platební systém začít přijímat i bezkontaktní karty standardu EMV, aniž by muselo dojít k nahrazení celé elektronické infrastruktury spojené s prodejem jízdenek,řekl Artur Costa, CEO společnosti Planeta Informática.

Společnost Visa si nechala vypracovat globální studii pojmenovanou “Budoucnost dopravy: mobilita v době megalopolí”, která odhalila, že cestující často obtěžují komplikace spojené s placením v městské hromadné dopravě. Řešení jako bezkontaktní prodej jízdenek proto může výrazně zjednodušit cestování a časem přispět ke zvyšování počtu cestujících veřejnou dopravou a jejich spokojenosti. Průzkum potvrdil, že jednodušší způsob nákupu jízdného by zvedl počet cestujících až o dvacet sedm procent. Různé jízdenky pro různé formy cestování označilo za problém čtyřicet sedm procent cestujících.

Technologie Visa SAM je založená na zkušenostech společnosti Visa, která dopravním podnikům a dopravcům po celém světě pomáhá nalézt ten nejlepší a finančně nejefektivnější způsob, jak reagovat na rostoucí tlak na jejich současnou infrastrukturu a zároveň investovat do technologií, které jim poslouží i v budoucnu. Jen v minulém roce pomohla společnost Visa zavést bezkontaktní řešení v oblasti veřejné dopravy ve dvaceti městech dvanácti zemí, zatímco dnes pracuje na dalších sto padesáti projektech.

Společnosti Visa a Planeta Informática spojily síly s Ingenico Group, aby letos v dubnu nové řešení představily spolu s uvedením bezkontaktních plateb za nákup jízdného v metru ve městě Rio de Janeiro.

Po zkušenostech s fungujícími bezkontaktními terminály se v Ingenico těšíme na uvedení nové technologie Visa Sam od společností Planeta a Visa. Poukazují tím na různorodost řešení, která jsou potřebná a vyžadovaná v oblasti veřejné dopravy s důrazem na oblast plateb, a to od platebních modulů až po komplexnější řešení, jako jsou například platební brány,” řekl Venceslas Cartier, obchodní šéf pro oblast dopravy ve společnosti Ingenico Group. “Těšíme se na pokračování partnerství se společnostmi Planeta a Visa, které zahrnuje i poskytnutí otevřených platebních terminálů naší nejnovější generace, abychom spotřebitelům ještě více ulehčili cestování.




 

 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.