Zprávy

MONETA: zájem o virtuální karty a jejich nahrávání do chytrých zařízení roste, Češi si placení mobilem či hodinkami oblíbili

15. dubna 2024 - 10:00 | MONETA Money Bank

Po třech měsících od spuštění nabídky virtuálních karet si klienti Monety zvolili tento typ karty ve 23 % případů ze všech bankou vydaných debetních karet. Významně se zvýšilo také využívání mobilních zařízení a hodinek k placení, a to o 56 % oproti stejnému období za loňský rok.

Rekordní výsledky Global Money Week 2024 v ČR!

8. dubna 2024 - 11:04 | Global Money Week a EFPA

Na závěrečné konferenci dne 4. 4. 2024 v České národní bance oznámili národní organizátoři yourchance, o.p.s. EFPA ČR výsledky Global Money Week 2024 v ČR! Zapojily se stovky škol, státní instituce, firmy, odborníci z praxe i neziskový sektor. Loni vyřčený ambiciózní cíl 100.000 zapojených účastníků byl společnými silami DOSAŽEN! Kampaně na sociálních sítích a mediální aktivita měla zásah přes 1.000.000 osob. Poděkování za podporu a spolupráci patří Ministerstvu financí ČRMinisterstvu školství, mládeže a tělovýchovyČeské národní bance, všem partnerům, expertům a realizačnímu týmu.

Jarní kolo Školy investování zdarma od Fio banky startuje

8. dubna 2024 - 11:00 | Fio banka

Další ročník investičních seminářů pro veřejnost zdarma proběhne od 10. dubna do 10. června 2024. Přednášky určené pro všechny zájemce o investování se budou konat celkem v 15 městech po celém Česku.

Spořitelna v dubnu spouští novou kampaň, která pokračuje v komunikačním konceptu #silnější. …

3. dubna 2024 - 14:18 | Česká spořitelna

Česká spořitelna pokračuje v komunikačním konceptu #silnější a v nové kampani na půjčky zdůrazňuje fakt, že půjčky by měly být za férové ceny a bez poplatků, tak aby nenarušovaly finanční zdraví klientů. V TV spotu se znovu objeví populární herečka Jenovéfa Boková v roli samotné České spořitelny.

Srážka s nepojištěným vozidlem. Jak chránit své zájmy a minimalizovat finanční rizika

2. dubna 2024 - 11:00 | Kalkulátor.cz

Srážka s dalším vozidlem je vždy nepříjemná. Ale co když se ke všem těm nepříjemnostem spojeným s nehodou ukáže, že viník nehody nemá povinné ručení? Jak v takovém případě postupovat?

Penzijní společnost ČS nabízí možnost kompenzace klientům, kteří ztratí nárok na státní příspěv …

25. března 2024 - 11:00 | Penzijní společnost Česjé spořitelny

Penzijní společnost ČS má zhruba 190 tisíc klientů v důchodovém věku, kteří v důsledku penzijní reformy od července ztratí nárok na státní příspěvek. Klientům, kteří se v důsledku ztráty státního příspěvku rozhodnou ukončit své penzijní spoření a požádají o vyplacení naspořené částky, nabízíme možnost kompenzace ve formě zaručeného zhodnocení naspořených prostředků ve výši 6 % po dobu 24 měsíců.“

Strach a neopodstatněné obavy ze změny dodavatele energií mohou stát desítky tisíc v rodinném r …

18. března 2024 - 11:00 | Kalkulátor.cz

V době rostoucích cen energií i dalších životních nákladů se mnoho českých domácností snaží najít cesty, jak ušetřit na účtech za elektřinu a plyn. Přesto nakonec zůstává většina z nich věrná svým stávajícím dodavatelům, i když to znamená platit vyšší ceny. Proč se tedy obávají změny dodavatele, a jaké finanční důsledky to může mít?

Březen opět měsícem finančního zdraví

13. března 2024 - 13:36 | Global Money Week

Na podporu finančního vzdělávání vyhlásilo Ministerstvo financí už v loňském roce březen měsícem finančního zdraví. V rámci této vznikající tradice proběhne napříč Českem v březnu 2024 řada zajímavých aktivit, jejichž společným cílem je zvyšování finanční gramotnosti dětí i dospělých.

Zájem malých a středních firem (SME) podnikat udržitelně roste. …

11. března 2024 - 11:00 | SME Enterprize
  • Až 44 % malých a středních firem (tzv. SME) v Evropě uvádí, že už přijali nebo právě přijímají zodpovědnější přístup k udržitelnosti. Tento počet se přitom od roku 2020 zdvojnásobil.
  • Většina z dotázaných zaměstnanců českých SME přiznává, že si velmi cení šetrného přístupu k životnímu prostředí, a proto by podpořili ambice společnosti jít udržitelným přístupem dále.
  • Cílem soutěže SME EnterPRIZE je vyzdvihnout ty společnosti, které mohou být inspirací pro ostatní české firmy. 

Celkem: 22077