« Zpět

Více než 2/3 lidí si porovnávají nabídky půjček

| 27. května 2014 - 11:19 | Zprávy | Bankovní úvěry

Většina lidí si už pro půjčky nechodí jen do své finanční instituce. Celých 69 % si porovnává různé nabídky a vybírá nejlepší variantu. Více než tři čtvrtiny přitom preferují banku před nebankovní společností. Ukázal to aktuální průzkum realizovaný pro Sberbank CZ.

„Jasně ukázal, že lidé jednají racionálně a vybírají si to nejlepší. Klíčová je pro ně přitom kredibilita instituce, nabízená úroková sazba a pak celková částka, kterou přeplatí. Nechce se jim vydávat peníze za nesmyslné poplatky a podobné skryté náklady,“ uvedl Roman Knaus, ředitel retailových produktů Sberbank CZ.
 
Pro největší objem klientů (61 %) je nejdůležitější úroková sazba, těsně za ní je celkový objem přeplacených peněz, možnost předčasného splacení a vedení i zpracování úvěru bez poplatků. Pro třetinu lidí je důležitá rychlost a jednoduchost vyřízení půjčky bez zbytečného papírování.
 
Vyřízení úvěru on-line láká 70 % klientů
Lákavou se ukazuje možnost vyřídit vše online bez návštěvy pobočky. Určitě by jí využilo 21 % z těch, kteří si hodlají v brzké době půjčku vzít. Dalších 49 % by o ní uvažovalo. „Dohromady jde tedy o 70 % klientů, což potvrzuje, že Češi jsou v oblasti online služeb v bankovnictví na špici v rámci celé EU,“ dodal Roman Knaus.
 
Sberbank nově zpřístupnila eShop na půjčky, který jako jedna z prvních v České republice umožňuje i online konsolidace. „Online aplikace šetří čas a zpřístupňuje půjčky i těm, kteří nejsou v rozumné dojezdové vzdálenosti k nejbližší pobočce. Nový eShop každému sdělí, zda splňuje podmínky pro půjčku, spočítá mu cenu, a pokud se potenciální klient pro půjčku rozhodne, navštíví jej kurýr s příslušnými dokumenty,“ vysvětlil Jaroslav Ševela, ředitel digitální distribuce Sberbank CZ.
 
Konsolidace přímo v eShopu
Originální novinkou je již zmíněná online konsolidace. Lidé si tak mohou sloučit více půjček do jedné, aniž by museli na pobočku. Nový eShop jim rovnou ukáže, zda je konsolidace možná, a jaké parametry bude mít výsledný úvěr. „Lidé, kteří splácejí více půjček, včetně například kreditních karet, tak mají jednoduchou a rychlou cestu k úspoře peněz nebo získání dalších prostředků navíc,“ zdůraznil Roman Kraus.
 
Bonus až 20 procent
Sberbank CZ nabízí půjčky až na 8 let v maximálním objemu 500 tis. Kč. Vedení úvěrového účtu je zdarma, stejně jako zpracování žádosti či předčasné splacení. K největším přednostem patří bonus za řádné splácení. Může dosáhnout až 20 % z vypůjčené částky a úroková sazba se pak může držet i pod 8 % p.a.
 
Zájem o půjčky v poslední době roste, průměrná výše představuje 150 tisíc korun.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.