« Zpět

V létě vede v nákupech na splátky výpočetní technika

| 14. srpna 2012 - 10:05 | Zprávy | Bankovní úvěry

Čeští spotřebitelé mají i v letních měsících zájem o nákupy zboží na splátky. Vedoucí příčku zaujímá výpočetní technika následovaná televizory. Třetí příčku si nárokuje bílá elektronika, zájem je zejména o ledničky, mrazničky, pračky a sušičky. Vyplývá to z údajů společnosti Cetelem.

Čeští spotřebitelé mají i v letních měsících zájem o nákupy zboží na splátky. Vedoucí příčku zaujímá výpočetní technika následovaná televizory. Třetí příčku si nárokuje bílá elektronika, zájem je zejména o ledničky, mrazničky, pračky a sušičky. Vyplývá to z údajů společnosti Cetelem.
Přestože výpočetní technika i letos uhájila své prvenství, oproti loňskému roku, kdy zažívala doslova boom, se její prodej během letních měsíců propadl o zhruba 15 %. Ve srovnání s loňským létem naopak došlo k výraznému nárůstu prodejů televizorů, konkrétně o 28 %.
„Změnu lze do určité míry přisoudit Olympijským hrám v Londýně. Spoustu lidí, kteří pořízení nového televizoru odkládali, nebo naopak plánovali třeba až příští rok, se rozhodlo pořídit si ho již nyní kvůli sledování této sportovní události,“ komentuje trend letošního léta Tomáš Chlíbec, ředitel správy retailu společnosti Cetelem.
V segmentu prodeje elektra spolupracuje Cetelem s významnými obchodními partnery, mezi které patří například i síť prodejen Euronics. „Za poslední dva měsíce jsme zaznamenali meziroční nárůst prodejů ledniček a mrazniček o 36 %,“ říká Pavel Schwarz, obchodní ředitel Euronics ČR, a.s.
V prodejních místech obchodních partnerů nabízí Cetelem svým klientům možnost nákupu zboží na splátky v nejrůznějších formách. Mezi nejčastěji využívané patří stále úvěr „1/10“ (10 % akontace, a pak 10 % měsíčně po dobu 10 měsíců), současně také stoupá podíl nových produktů, které Cetelem klientům průběžně nabízí.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.