« Zpět

TOP 5 - Nejkurióznější půjčky v roce 2012

| 3. ledna 2013 - 13:03 | Zprávy | Bankovní úvěry

Češi si na splátky nejčastěji pořizují věci do domácnosti, například televizi nebo lednici. Sem tam se ovšem objevují požadavky, které úvěrové pracovníky PROFI CREDIT překvapí, někdy i pobaví. „Vzhledem k tomu, že naše půjčky jsou bezúčelné, dáváme klientů svobodu v tom, na co chtějí peníze použít, někdy nám ale sami uvádějí důvody, proč úvěr chtějí,“ upřesňuje marketingový ředitel PROFI CREDIT Ondřej Šmakal. Společnost sestavila žebříček pěti nejkurióznějších půjček za rok 2012.

1. místo Pro hokej cokoliv

Volal nám klient, že potřebuje půjčit peníze na televizi. Bylo to v době, kdy se hrálo MS v hokeji. Peníze potřeboval vášnivý fanoušek nutně vyplatit okamžitě, aby si stihnul na novém televizoru v klidu vychutnat večerní zápas.
 
2. místo Zuby něco stojí …
Naše klientské centrum pobavila paní, která pracovnici call centra naléhavým hlasem sdělovala: „Plosím Váš, nutně potžebuji peníže na nové žuby, mám je objednané, a když mi nepůjčíte, budu bežžubá a navíč bež chlapa.“ Klientka, která nevystačila s úsporami, totiž měla na druhý den kromě zubaře domluvené rande.
 
3. místo Risk je zisk
Rychle půjčit potřeboval rovněž muž, který chtěl peníze na sázku do loterie. Měl totiž velmi živý sen, že určitě vyhraje a bude z něj boháč.
 
4. místo České zdravotnictví
Paní si chtěla půjčit 500 korun s tím, že jde do nemocnice na operaci a potřebuje peníze na úplatek pro pana doktora. Našeho úvěrového poradce přesvědčovala se slovy: „Vždyť to znáte, bez úplatku Vám to pořádně neudělají.“
 
5. místo Jeden pohřeb za druhým
Starší žena nutně potřebovala peníze, protože vzhledem k jejímu věku, odešlo na pravdu boží v průběhu dvou týdnu šest jejích přátel. Chtěla se s nimi důstojně rozloučit a smuteční věnce na šest pohřbů přeci něco stojí.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.