« Zpět

Splátkomat UniCredit Bank

| 15. března 2012 - 13:10 | Zprávy | Bankovní úvěry

Podle statistik UniCredit Bank činí průměrná výše PRESTO Půjčky, prostřednictvím níž klienti optimalizují své úvěrové zatížení, celkem 250 000 Kč, což představuje nárůst o 67 % oproti začátku minulého roku. Nástroj na konsolidaci úvěrů – Splátkomat – pomáhá šetřit klientům finanční prostředky a umožňuje jim tak úspory dále využívat.  Typickými žadateli o sloučení úvěrů prostřednictvím Splátkomatu jsou především muži ve věku 30 až 50 let s mírně nadprůměrnými příjmy.

Podle statistik UniCredit Bank činí průměrná výše PRESTO Půjčky, prostřednictvím níž klienti optimalizují své úvěrové zatížení, celkem 250 000 Kč, což představuje nárůst o 67 % oproti začátku minulého roku. Nástroj na konsolidaci úvěrů – Splátkomat – pomáhá šetřit klientům finanční prostředky a umožňuje jim tak úspory dále využívat.  Typickými žadateli o sloučení úvěrů prostřednictvím Splátkomatu jsou především muži ve věku 30 až 50 let s mírně nadprůměrnými příjmy.
„Průměrná výše úvěrů, které si k nám klienti převádějí, dosahuje 200 000 Kč, avšak téměř dvě třetiny klientů po sloučení stávajících závazků prostřednictvím Splátkomatu čerpají další finanční prostředky v průměru kolem 80 000 Kč. Ve výsledku si tedy mohou půjčit více peněz, aniž by se změnila výše jejich měsíční splátky,“ uvádí Tomáš Halla z oddělení spotřebitelského financování UniCredit Bank.
Téměř 80 % žadatelů o sloučení úvěrů má středoškolské nebo vysokoškolské vzdělání, podíl klientů s vyšším vzděláním navíc stále stoupá.
Klienti ve více než 50 % případů konsolidují tři úvěry, a to jak od bankovních, tak i nebankovních společností. Podíl bankovních úvěrů přesahuje 60 %, zbývající část tvoří nebankovní subjekty a leasingové společnosti. „Klienti si rychle uvědomili, že je výhodné sloučit čerpané kreditní karty a kontokorenty – činí to tři čtvrtiny našich klientů. Celkem tak dva z pěti slučovaných úvěrů mají podobu kreditní karty či kontokorentu. Očekáváme, že podíl úvěrů splátkových společností bude posilovat a klienti si budou více převádět zejména úvěry s vyššími úrokovými sazbami,“ říká Tomáš Halla.
PRESTO Půjčka byla v uplynulém roce jedním z prvních produktů na českém finančním trhu nabízejícím optimalizaci úvěrového zatížení. Díky ní může klient sloučit své úvěry (osobní úvěry, spotřebitelské úvěry, kreditní karty, kontokorenty) do jednoho levnějšího úvěru. Zda a za jakých podmínek lze úvěry konsolidovat, zjistí zájemce okamžitě prostřednictvím internetové aplikace Splatkomat.cz.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.