« Zpět

Revoluční půjčku od GE Money bank můžete čerpat opakovaně

| 23. února 2015 - 11:00 | Zprávy | Bankovní úvěry

Půjčka Expres Plus patří do zcela nové kategorie půjček, kterou zavádí GE Money Bank. Nový revolvingový spotřebitelský úvěr Expres Plus s rezervou umožňuje klientům si kdykoliv opakovaně půjčit. Zákazníci mohou využívat také první kartu ke spotřebitelskému úvěru, se kterou se dá platit u obchodníků nebo vybírat z bankomatu.

Čtvrtinu peněz si Češi půjčili u GE Money Bank
Aktuální objem spotřebitelských úvěrů v Česku dosahuje téměř 160 miliard Kč. Čtvrtinu z této částky poskytla domácnostem GE Money Bank. „V posledních letech zájem o půjčky spíše stagnoval, s ekonomickým oživením se ale počet i objem půjček začíná znovu zvyšovat,“ říká Iva Štylerová, ředitelka retailových produktů GE Money Bank.
 
Podle Ivy Štylerové budou jedním z tahounů nového růstu právě půjčky, které lze čerpat opakovaně: „Revolvingové půjčky mají v současnosti mimořádný potenciál. Dvě třetiny klientů si nejpozději rok a půl po načerpání první půjčky berou další úvěr. O ten ale musejí znovu žádat a uzavírat kvůli tomu další smlouvu. Expres Plus je pro tisíce českých domácností ideálním řešením, protože podobné papírování odpadá, klienti si mohou půjčovat znovu a znovu,“ dodává.
 
Revolvingový úvěr: pevné splátky a opakované čerpání
Klienti mají díky Expres Plus k dispozici zcela nový typ úvěru, se kterým se na bankovním trhu zatím nikdy nesetkali. Na první pohled může připomínat kreditní kartu nebo kontokorent, ve skutečnosti nabízí zákazníkům mnohem více. Revolvingový úvěr je nezajištěná spotřebitelská půjčka, kterou může člověkopakovaně znovu čerpat, jakmile její část splatí. Zákazníci ji mohou využívat po neomezenou dobu.
 
Srovnání různých typů úvěrových produktů:
 
Expres Plus
Hlavní výhodou půjčky Expres Plus, kterou GE Money Bank poskytuje až do výše 300 000 Kč, je možnost si kdykoliv bez dalšího schvalování znovu půjčit již splacenou část úvěru. Jedná se o ideální řešení pro každého, koho čekají větší výdaje, ale při podpisu smlouvy neví přesně, kolik peněz bude nakonec potřebovat. Klienti přitom vždy platí pouze za to, co si opravdu půjčili. Pro snadné plánování měsíčních výdajů jsou splátky pevné a nemění se po celou dobu splácení. Nemění se ani úroková sazba. Pro zákazníky, kteří chtějí sloučit své závazky z jiných bank, je k dispozici také Konsolidace Plus.
 
 
Důležitou součástí půjčky je rezerva, kterou mohou klienti kdykoliv využít. Rámec je zpravidla vyšší než první načerpaná půjčka. Pokud klient na začátku načerpá například 80 000 Kč z celkového rámce 100 000 Kč, rezervu ve výši 20 000 Kč má stále k dispozici.
 
Expres Plus oceníte i při rekonstrukci kuchyně nebo koupelny
Pokud si chcete pořídit novou kuchyni, výdaje se nedají vždy přesně odhadnout. V takové situaci vyniknou výhody Expres Plus nejvíce. Ocení je například rodina, která si chce koupit novou linku za 130 000 Kč. V GE Money Bank získají k půjčce Expres Plus rezervu ve výši 20 000 Kč. Při koupi kuchyňské linky hned zaplatí 130 000 Kč, 20 000 Kč mají kdykoliv k dispozici na nenadálé výdaje – pokud se například ukáže, že budou k lince potřeba také nové obklady a že je nutné vyměnit i digestoř. S tím, jak úvěr postupně splácejí, mohou navíc dočerpat postupně větší a větší částku až do výše předschváleného rámce ve výši 150 000 Kč.
 
Podobnou situaci určitě někteří z nás zažili třeba při rekonstrukci koupelny. Představte si pár, který opravuje koupelnu s plánovaným rozpočtem 90 000 Kč. V průběhu oprav se ale často ukáže, že řemeslníci nakonec potřebují na práci o den více nebo je potřeba koupit také novou pračku. Rezerva Expres Plus takové výdaje snadno pokryje.
 
Expres Plus čerpáte i kartou
První čerpání půjčky je stejné jako u jiných půjček GE Money Bank, tedy převodem peněz na účet klienta. Další čerpání mohou zákazníci provést nejen na pobočce, ale také po pár kliknutích v Internet Bance nebo Telefon Bance. Expres Plus jako vůbec první půjčka v Česku umožňuje zákazníkům také výběr peněz z bankomatů a přímé platby u obchodníků a na internetu. To vše díky Kartě k Expres Plus, první kartě k úvěrovému účtu na trhu. Na rozdíl od debetní karty klient čerpá peníze přímo z úvěru. Platí v ČR i v zahraničí a na rozdíl od kreditní karty je určená zejména k větším nákupům. Výběr z bankomatu i platba kartou jsou zpoplatněny 89 Kč.
 
Kdo získá Expres Plus?
O Expres Plus může zažádat fyzická osoba starší 18 let s trvalým bydlištěm v ČR, případně s povolením k pobytu na území ČR. Podmínkou je také trvalý zdroj příjmů. Klienti GE Money Bank předkládají pouze platný občanský průkaz a druhý doklad totožnosti a telefon domů a do zaměstnání. Ostatní žadatelé musejí předložit také potvrzení zaměstnavatele o příjmu, podnikatelé předkládají aktuální daňové přiznání za minulý rok spolu s živnostenským listem nebo koncesní listinou.
 
GE Money Bank patří dlouhodobě mezi největší poskytovatele půjček v ČR, nezajištěné spotřebitelské úvěry nabídla jako vůbec první banka v Česku.
 
 
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

GE Money Bank je v současné době MONETA Money Bank. Mám zde bšžný účet. Doufala jsem, že mi vyjsou vstříc s půjčkou, ale to jsem se přepočítala. Poté jsem musela vyhledat pomoc u nebankovní společnosti https://www.creditmax.cz/