« Zpět

REFINANCOVÁNÍ – ČEŠI ŠETŘÍ CHYTŘE

| 21. března 2013 - 11:18 | Zprávy | Bankovní úvěry

Refinancování je nové klíčové slovo pro chytrý úvěr a více než 80 % Čechů to ví. Jsou opravdu Češi nakloněni refinancování? ZUNO odpověď zjišťovalo v posledním průzkumu.

Online banka se zaměřila na to, kolik lidí není spokojených se svým současným úvěrem a zjišťovala, zda by se rozhodli pro refinancování. Tedy způsob, jak platit za půjčku méně a naopak peníze ušetřit. Výsledky jsou velmi pozitivní – více než 80 % Čechů ví, co je refinancování, a 76 % z nich si myslí, že se jedná o užitečný způsob, jak v dnešní době ušetřit finanční prostředky navíc.

“Refinancování je zajímavý produkt hlavně v současném dynamickém období, kdy si lidé dávají víc pozor na to, kolik utrácejí, hlavně pokud už nějakou půjčku mají,” říká Peter Lakata, šéf produktového managementu ZUNO. 
 
„Ti, kteří nejsou spokojeni s tím, kolik platí své bance každý měsíc, to mohou změnit právě díky refinancování, a svoje ušetřené peníze utratit za něco zajímavějšího. Stačí si projít nabídky na trhu a požádat si o tu nejvýhodnější – což je se ZUNO možné i online,” dodává. 
 
Procento lidí, kteří mají půjčku, je poměrně vysoké. Více než polovina Čechů má v současné době úvěr. Stejné procento si myslí, že jde o normální způsob, jak si splnit životní sny, na které by v tuto chvíli jinak neměli peníze. Přesto se v Česku moc nepůjčuje na menší výdaje, jako jsou dovolené nebo vánoční dárky.
 
Pro ty, kteří se rozhodnou pro refinancování a úsporu peněz, ZUNO nabízí jednoduchý nástroj, který může pomoci s rozhodováním. A to bez návštěvy pobočky nebo několika hodin strávených s finančním poradcem. Refinanční kalkulačka je jednoduché online řešení, které umožní klientům zjistit, kolik ušetří, pokud si přesunou svůj starý úvěr do ZUNO.
 
Pokud se klient rozhodne pro refinancování, ZUNO má jednu z nejlepších nabídek na trhu: 
  • je online, což šetří čas
  • snížení úrokové sazby až o 2 % oproti, současné, resp. staré půjčce, a to s úrokem od 6,9 % ročně, měsíční splátka může být nižší až o polovinu
  • žádné poplatky za založení a vedení účtu
  • pokud původní banka požaduje extra poplatky za předčasné splacení, ZUNO nabízí možnost půjčit si více peněz, než je samotná výše úvěru a splatit tak všechno, co je třeba. Více informací naleznete na http://www.zuno.cz/spocitejteto/ 
Výzkum realizovala agentura NMS v březnu 2013 na vzorku 500 respondentů. 
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.