« Zpět

Raiffeisenbank získala od EIF záruky na zvýhodněné firemní úvěry v objemu dvě miliardy korun

| 15. srpna 2014 - 11:28 | Zprávy | Bankovní úvěry

Raiffeisenbank uzavřela s Evropským investičním fondem (EIF) smlouvu o zárukách na úvěry pro malé a střední firmy. Banka díky této spolupráci nabídne firmám výhodné úvěry do výše 20 milionů korun bez požadavku na movité či nemovité zajištění.

Raiffeisenbank v minulých dnech uzavřela s Evropským investičním fondem smlouvu o poskytnutí záruk na úvěry pro malé a střední podniky. Díky této spolupráci Raiffeisenbank s EIF získají firmy přístup k  úvěrům za výrazně zjednodušených požadavků na zajištění. „Celkový objem takovýchto úvěrů může v následujících třech letech dosáhnout až 66 milionů eur (cca 1,85 miliardy korun),“ uvedl ředitel firemního financování Raiffeisenbank Václav Štětina.
 
„S oživením domácí ekonomiky se pozvolna zvyšuje i zájem firem o provozní a investiční úvěry. Chceme být na tento nárůst poptávky připraveni, klientům nabízet stále atraktivnější financování a dále tak posílit naši silnou pozici na trhu,“ dodal Václav Štětina.
 
Spolupráce s EIF je určena pro úvěry do 20 milionů Kč bez požadavku na movité či nemovité zajištění, s minimální splatností 18 měsíců. Tyto úvěry banka na podzim nabídne firmám s maximálně 250 zaměstnanci.
 
Spolupráce s Evropským investičním fondem navazuje na úspěšnou spolupráci mezi Raiffeisenbank a Evropskou investiční bankou v oblasti zvýhodněného financování energeticky úsporných projektů, tzv. Zelených úvěrů s grantovou podporou.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.