« Zpět

Půjčka ihned: Podvod nebo skutečný produkt?

14. dubna 2016 - 11:30 | Zprávy | Úvěry

O půjčce ihned na účet jste již s největší pravděpodobností někdy slyšeli. Možná jste na ní dokonce sami narazili při snaze vylepšit svou nepříznivou finanční situaci. Pravděpodobně jste se také nejednou zamysleli nad tím, zda jde skutečně o rychlou půjčku, kterou můžete obdržet v rekordně krátkém čase. Protože kolem tohoto produktu koluje značné množství mýtů a polopravd, rozhodli jsme se jej představit na následujících řádcích a uvést vše na pravou míru!

Rychlá půjčka ihned na účet = doména nebankovních institucí

Hned v úvodu musíme zmínit, že taková rychlá půjčka ihned je produktem nebankovních institucí. Banky mají kontokorent, nebankovní poskytovatelé pak rychlé půjčky. Většinou lze o tento produkt zažádat na oficiálních stránkách dané společnosti či prostřednictvím zprostředkovatele. Obvykle se na těchto stránkách nachází přehledný formulář, jehož vyplnění vám nezabere více, než pár minut. Jakmile tento formulář vyplníte, prakticky ihned po odeslání se dozvíte, zda vám půjčka bude poskytnuta či nikoli. Schvalovací systém u rychlých půjček ihned na účet totiž obvykle probíhá prostřednictvím automatického režimu 24 hodin/7 dnů v týdnu.

Rychlá půjčka = nejlevnější půjčka?

Tak to ani omylem! Takové rychlý půjčky před výplatou ihned na účet rozhodně nepatří k nejlevnějším nebankovním produktům. Protože se jedná spíše o nižší částky, může se vám výsledná výše úroku zdát zanedbatelná. Ve skutečnosti ovšem jsem o poměrně drahý špás. Pokud ale nemáte možnost půjčit si jinde, zřejmě se s vyššími úroky budete muset smířit. Úroky rychlých nebankovních půjček před výplatou se mnohdy pohybují nad hranicí deseti procent. Pokud natrefíte na půjčku s nulovým úrokem, důkladně si propočítejte, jak vysoké poplatky budete muset dané společnosti zaplatit. Ty totiž v mnohých případech klasické úroky značně převyšují.

Jaké podmínky musíte splňovat, aby vám půjčka ihned byla schválena?

Každá společnost nastavuje vlastní pravidla a podmínky pro sjednání a kladné posouzení žádosti o rychlou půjčku. Obvykle ovšem platí, že byste neměli mít záznam v registru dlužníků a také neuhrazené závazky vůči dané společnosti. Zároveň též musíte být fyzickou, plnoletou a plně svéprávnou osobou, která má trvalé bydliště na území České republiky. Ručitele ani zástavu v případě rychlé půjčky ihned na účet nepotřebujete.

Za jak dlouho peníze obdržíte?

To závisí především na tom, zda společnost, poskytující půjčky ihned na účet, vyžaduje zaslání ověřovacího poplatku či nikoli. Pokud poplatek musíte zaslat, pak hodně záleží na tom, u jaké banky máte veden svůj bankovní účet. V případě, že se tato banka shoduje s bankou poskytovatele, poplatek je na jeho účet připsán prakticky ihned. Jakmile společnost poplatek obdrží, obratem zasílá peníze, které můžete mít na účtu ještě týž den. Jestliže máte účet veden u jiné banky, pak si na připsání peněz počkáte zhruba jeden až dva pracovní dny.

Jak na bezpečnou půjčku ihned na účet?

V žádném případě se nenechte nalákat první reklamou, kterou shlédnete v televizi či vyposlechnete v rádiu. Protože je půjčka před výplatou součástí portfolia drtivé většiny tuzemských nebankovních společností, doporučujeme mezi sebou jednotlivé produkty porovnat a vybrat si takový, který vám bude nastavenými parametry nejvíce vyhovovat. Od věci ani není zapátrat v internetových fórech a diskuzích, popřípadě se zeptat známých a přátel ve svém okolí. Využít můžete také praktických srovnávačů nebo si nechte poradit přímo od zkušeného finančního poradce či makléře.

Máte s rychlou půjčkou zkušenosti?
Podělte se o ně v komentářích pod tímto článkem

 

 

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Dobry den chtěl bych jsi půjčit peníze 150000 kč