« Zpět

Půjčete si účelně a získejte nižší úrok. Kde a za kolik lze sjednat účelovou půjčku?

| 26. července 2018 - 8:30 | Zprávy | Úvěry

„Na co potřebujete půjčit sto tisíc korun?“ Zeptají se vás v bance. Pokud odpovíte, máte zaručen levnější úvěr, jestliže si necháte účel půjčky pro sebe, počítejte s vyššími úroky. Účelová půjčka nemusí být jen na bydlení. Jaké další lze sjednat, kam pro ně zajít a kolik za ně zaplatíte?

Nejčastěji mají banky ve svém portfoliu účelový úvěr v podobě hypotéky. Tato dlouhodobá půjčka na bydlení v současné době nabízí průměrný úrok 2,49 %. Po dlouhém pozvolném zdražování poprvé letos v červnu hypotéky zlevnily. Ještě v dubnu a květnu se sazby pohybovaly kolem 2,51 %. Mírný pokles má na svědomí další plánované zpřísnění pravidel pro poskytování hypoték. Ty se totiž zásahem České národní banky stávají čím dál tím nedostupnějším artiklem na úvěrovém trhu.

Sjednejte si na rekonstrukci bydlení levný úvěr ze stavebka

Účelová půjčka na bydlení ale nemusí být jen hypotékou. Především pro méně rozsáhlé rekonstrukce a modernizace přijde vhod i úvěr ze stavebního spoření, který je taktéž účelovou půjčkou. Financovat s ním totiž můžete jedině bydlení.

Úvěr ze stavebka lze sjednat buď řádný, nebo překlenovací. Vždy záleží na tom, zda splníte či nesplníte dané podmínky stavební spořitelny. Úvěr ze stavebního spoření získáte například v Raiffeisen stavební spořitelně, v České spořitelně, v Českomoravské stavební spořitelně nebo ve Wüstenrot. Vždy je lepší o něj žádat tam, kde už v rámci stavebka nějaký ten pátek spoříte.

Leasing na auto není jediným řešením, vhod přijde i autopůjčka

Potřebujete půjčit na auto? Pak i to lze financovat účelně. Takzvanou autopůjčku nabízí ČSOB, MONETA Money Bank a Equa bank. Půjčku lze využít na nová a stejně tak i ojetá vozidla. Ta v některých případech ale nemohou být starší sedmi let.

Půjčka na auto nabízí úrokové sazby od 2,89 %. Kromě lákavé sazby můžete získat také celou řadu bonusů, jako jsou například:

-          poukázky na ověření vozidla systémem Autotracer,

-          2 000 Kč na CCS kartě,

-          balíček pojištění.

Navíc velkou výhodou autopůjčky je, že jste majiteli vozu od úplného začátku, což u leasingu neplatí.

 

Účelně si půjčíte i v České spořitelně a na P2P portále

Nepotřebujete půjčit na bydlení a ani na auto? Přesto si nechcete nechat svůj účel půjčky pro sebe? Zajděte pro úvěr do České spořitelny. Banka nabízí výhodnou Účelovou půjčku s úrokem od 5,9 %. Půjčit si můžete od 20 000 Kč do 2 500 000 Kč s dobou splatností až 10 let. Česká spořitelna u Účelové půjčky slibuje úrok až o 2 % nižší než u standardního úvěru. Stačí tak říct bance, na co peníze potřebujete, a lepší úrok máte zaručen.

Stejně tak váš účel úvěru bude zajímat investory na peer-to-peer portále. I ti ocení vaši otevřenost. V tomto případě ale ne nižší úrokovou sazbou, ale větší šancí na úspěch, a to ať už si budete chtít půjčit na novou kuchyň, na výlet kolem světa nebo na rozjetí byznysu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.