« Zpět

Průzkum ukázal, že rodiče na sobě raději šetří, aby mohli dítěti pořídit mobil nebo počítač

| 9. října 2014 - 10:44 | Zprávy | Bankovní úvěry

Kvůli tomu, aby mohli dítěti koupit stolní počítač, na sobě šetří 16 procent rodičů a kvůli pořízení mobilu se musí uskrovnit 13 procent rodičů. Následuje tablet, který dětem pořizuje 8 procent rodičů a na televizor dětem šetří 7 procent rodičů. Ukázal to průzkum, který pro společnost Cetelem zpracovala agentura Stem/Mark.

Z průzkumu dále vyplynulo, že více než 11 procent rodičů dokonce neváhá vzít si úvěr, aby přání svého potomka uspokojilo.
 
Téměř každý desátý rodič přitom pořizuje dítěti z technologického a cenového hlediska to nejlepší  zařízení, které je momentálně k dispozici na trhu. Stejně moderní vybavení by dětem rádo dopřálo i dalších 27 procent rodičů, ale nemají na to peníze. Pro zbytek rodičů, kterých je většina, však není důležité, aby jejich dítě mělo nejdražší a nejmodernější vybavení. V průměru zhruba polovina dětí tak dostává přístroje již použité. Nový stolní počítač či televizor koupilo podle průzkumu 42 procent rodičů, mobilní telefon 53 procent.
 
Průzkum také ukázal, že v průměru nejdříve děti dostávají televizory, a to před sedmým rokem věku. Po osmém roku věku následují stolní počítače a ještě před devátým rokem mobilní telefony. Důvodem, proč rodiče pořizují jako první právě televizor, je podle nich to, aby se potomek mohl dívat na pohádky, aniž by se s ním na ně museli dívat také dospělí. Opět důkaz, jak se svět mění a jak se děti stále více osamostatňují.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.