« Zpět

Optimalizací úvěrů lze snížit úrokovou sazbu téměř na polovinu

| 17. dubna 2013 - 10:19 | Zprávy | Bankovní úvěry

UniCredit Bank byla jednou z prvních bank v Česku, která reagovala na rostoucí poptávku a začala aktivně nabízet možnost sloučení úvěrů. Díky tomu je významným hráčem v tomto segmentu a disponuje velkých množstvím dat o sloučených úvěrech. Z jejich analýzy vyplývají následující závěry.

 

  • průměrný klient, který přichází do UniCredit Bank žádá o sloučení 3 úvěrů v hodnotě 200 tisíc korun
  • příchozí klienti mají úrokovou sazbu 16,6 %, po sloučení úvěrů získávají sazbu nižší než 10 %
  • díky tomu klesnou celkové náklady na splacení závazků v průměru o 41 tisíc korun
  • měsíční úspora vychází na 1316 Kč
  • Banka od uvedení PRESTO půjčky na trh optimalizovala spotřebitelské úvěry v celkové hodnotě 3,2 miliardy korun.
 
Zájemci o optimalizaci úvěrů se často obávají, že sankce za předčasné splacení úvěrů budou vyšší než úspora, na kterou mohou optimalizací dosáhnout. UniCredit Bank tento problém řeší za klienty – případné sankce za ně uhradí a klient se o ně již nemusí starat. Celkově tak klienti ušetřili 15 milionů korun na nákladech spojených s úhradou mimořádné splátky při sloučení stávajících úvěrů.
 
„Většina klientů si sjedná úvěr, splácí ho a nesleduje další možnosti, jak ušetřit finance při sloučení spotřebitelské půjčky, kreditní karty či kontokorentu. Jsme experti na optimalizaci úvěrů a umožníme klientům výrazně ušetřit. Sazba pro klienty, kteří řádně splácí své úvěry, je již od 4,9%. Navíc naši odborníci jsou k dispozici ve všech pobočkách po celé České republice,“ říká Darek Filip, ředitel Household Financing, UniCredit Bank.
 
Snížení úrokové sazby či měsíční splátky je obvykle primární motivací klientů. V UniCredit Bank ale mohou klienti zvolit i jiné řešení a získat za stejnou nebo menší měsíční splátku dodatečné prostředky navíc. Tuto možnost rovněž hojně využívají, zvolilo si jí 57 % zájemců o optimalizaci úvěrů.
 
Zájemci o výhodnější podmínky úvěrů se nebrání ani využívání dalších produktů banky, díky tomu obvykle dosáhnou na ještě výhodnější úvěrové podmínky. Například osobní konto, za které při aktivním používání nemusí platit, si společně s optimalizací úvěrů zřídilo 93 % klientů.
 
V UniCredit Bank nadále pokračuje také poplatková dovolená – u úvěrů uzavřených do konce května si banka nebude účtovat měsíční poplatek za správu a vedení úvěru po celou dobu jeho splácení.
 
Orientační výpočet úspor mohou zájemci snadno získat díky oblíbené internetové aplikaci www.splatkomat.cz
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.