« Zpět

KB zahájila poskytování zvýhodněných municipálních úvěrů ze zdrojů Rozvojové banky Rady Evropy

| 6. září 2013 - 11:19 | Zprávy | Bankovní úvěry

Komerční banka nově nabízí městům a obcím zvýhodněné úvěry v rámci programu EuroMuni. Zvýhodnění je poskytováno díky spolupráci s Rozvojovou bankou Rady Evropy a umožňuje municipálním klientům výjimečnou možnost snížení nákladů na financování rozvojových projektů.

Prostředky z programu EuroMuni jsou určeny na financování rozvojových projektů měst a obcí. Celý proces je velmi jednoduchý, klient komunikuje jen s Komerční bankou, která zajistí všechnu potřebnou administrativu.
 
Města a obce prostřednictvím programu EuroMuni získají nižší úrokovou sazbu úvěru až o 0,22% p.a. Výše zvýhodnění závisí na podílu zdrojů CEB.
 
„Obce a města patří k významným klientům Komerční banky. Jsme proto rádi, že jim můžeme nabídnout další produkt s dotační podporou Evropské unie, díky kterému budou schopni snadněji realizovat své projekty,“ uvedl Radek Basár, zástupce výkonného ředitele pro Marketing, Komunikaci a Business Development.
 
Do programu EuroMuni lze zahrnout celou řadu projektů od zlepšování životních podmínek ve městech či obcích (projekty silniční či technické infrastruktury, obnovu základních vzdělávacích či zdravotnických zařízení či různé formy společenských center), přes prevenci a odstranění následků přírodních katastrof, až po projekty ochrany životního prostředí (například projekty čištění vod, nakládání s odpady apod.).
 
Základní parametry úvěrů v programu EuroMuni
  • Výše úvěru 1 – 60 mil. Kč, vyšší po individuálním posouzení
  • Podíl zdrojů CEB k nákladům projektu Max. 50 % nákladů projektu, zbylé náklady lze dofinancovat zdroji KB, dotací či vlastními zdroji klienta
  • Žadatel Obec, město, příspěvkové organizace těchto municipalit či obchodní společnosti většinově vlastněné municipalitou
  • Měna úvěru Kč či jiná měna, dle požadavků klienta
  • Výše úrokového zvýhodnění Dle podílu zdrojů CEB, zvýhodnění až 0,22% p.a.
  • Detailní podmínky financování a pomoc s účastí v programu poskytují klientům firemní bankovní poradci a regionální EU Point specialisté Komerční banky.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.