« Zpět

Hrozí vám exekuce? Máme pro vás řešení

| 25. září 2012 - 11:53 | Zprávy | Bankovní úvěry

Samozřejmě je vždy lepší začít rostoucí zadlužení řešit dřív, než vám dluhy definitivně přerostou přes hlavu. Pokud už k tomu ale došlo a vám bezprostředně hrozí exekuce, je důležité zachovat chladnou hlavu a hlavně situaci ještě nezhoršovat například půjčováním od lichvářů.

Zkuste konsolidaci půjček
Mnohem rozumnější je podívat se na stav svých financí s odstupem a pouvažovat například nad tím, jak co nejvíce snížit celkovou výši splátek, ke kterým jste se zavázali. Za tímto účelem banky nabízejí tzv. konsolidaci půjček, kterou lze chápat jako sloučení několika úvěrů do jediného.
V ideálním případě byste k takovému kroku měli přistoupit dávno před tím, než dojde ke skutečné krizi. Klasickým indikátorem je, že se přestáváte orientovat v množství spotřebitelských úvěrů, kontokorentů a dalších půjček, k jejichž splácení jste se zavázali.
Nicméně pořád je lepší se k tomu odhodlat pozdě než vůbec. Konsolidace zpřehlední vaši finanční situaci a u nového komplexního úvěru nebudete muset měsíčně platit tak horentní sumy. V případě potřeby se ho navíc můžete pokusit sjednat na vyšší částku, abyste nejen pokryli stávající dluhy, ale také vám trochu peněz zbylo.
Rozhodně je ale potřeba vždy si předem ujasnit, co od konsolidace očekáváte. Banky nabízejí různá řešení a je na vás, abyste si vybrali to, které bude nejlépe odpovídat vašim požadavkům. Důležité je si promyslet zejména, co vše chcete konsolidovat a jakou měsíční splátku si můžete dovolit.  

Rychlá online půjčka
 
Pokud si přece jen ještě potřebujete rychle půjčit alespoň nějakou menší částku, dobře zvažte rizika a hlavně nespoléhejte na nějaké pochybné věřitele. Je sice pravda, že v takové chvíli už bývá často problém získat další úvěr u banky, ale hlavní je se nevzdávat.
Banky si samozřejmě hlídají své investice, ale stále existují produkty, na které je relativně snadné dosáhnout. Poměrně přístupné v tomto směru bývají online půjčky v podobě bezúčelových úvěrů, u kterých nemusíte dokládat, za co peníze utratíte, a které snadno zřídíte přes internet.
Například Česká spořitelna nabízí takovouto jednoduchou a rychlou půjčku až do výše 500 000 Kč. Kromě konkrétní částky si u ní můžete navolit také dobu splatnosti, během které máte garantovanou neměnnou výši splátek. V případě zájmu se lze navíc pojistit proti neschopnosti splácet a předejít tak zbytečným problémům. 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Dobrý den, může mi někdo vysvětlit, kdo jsou lichvaři? Půjčil jsem si od banky 305 000 Kč a chtějí vrátit víc, jak 609 000 Kč. Nic jsem neporušil a jsem tam již dlouho klientem. Vše řádně platím.

 

To co mi nabízíte jsem už zkoušela,nikdo nepomohl,tak jsen naletšla lichvářum.Nejen,že nepomohli,ještě mi vložená peníze nevrátili,tak jsem na tom ještě hůř.Ated ,jak se říká -babo rad.

Jsou to všechno jen jalové řeči,bohužel jsem udělala tu chybu,že jsem na moje jméno nechala půjčit peníze.nebylo to placeno a mně narostly ůroky.Nebylo čím splácet,žádná banka nepůjčí.jen lichváři,pak se v tom jen plácate ,až dojde na exekuci.Nikoho nezajímá,že vás obrali lichváři,ty jsou jen od státu tiše podporovaní.Pošta poslala zpět důležitý dipis ,prý tam nebydlíme,nic mi nepomohlo ,vyfucení schránky ZVONKU,ŽE TAM 3ROKY BYDLÍM.Ted mi odpovšzte......