« Zpět

Era vzkazuje: lidé se půjčkám nebrání, ale jsou obezřetnější

| 7. června 2013 - 10:42 | Zprávy | Bankovní úvěry

Žadatelé k úvěrům přistupují opatrněji, více se rozmýšlejí, než si půjčku vezmou a pokud se pro ni rozhodnou, uvažují již o vyšších částkách. Lidé, kteří mají s bankovní půjčkou osobní zkušenost, velmi často řeší své finanční potřeby prostřednictvím úvěru opakovaně. Souběžně s tím klesá podíl klientů s odmítavým postojem k úvěru.

„Zhruba pětina populace alespoň občas využívá nějakou formu půjčky. Půjčené prostředky nejčastěji využívají ke koupi vybavení bytu či renovaci bydlení a také k nákupu novějšího automobilu nebo motocyklu," říká Olga Břízová, manažerka úvěrů Ery.
 
Ke každé poskytnuté a řádně splácené půjčce klient nyní získá od Ery dárkový poukaz v hodnotě 500 korun. Akce platí až do 30. června 2013. Více informací o podmínkách získání poukázky na www.erasvet.cz/pujcka.
 
Pro klienty je velice důležité, zda je s úvěrem spojena flexibilita, tedy možnost měnit podmínky úvěru v průběhu jeho splácení (například možnost úvěr předčasně splatit, snížit si splátky apod.). Zároveň roste podíl lidí, kteří využívají nově poskytnutý úvěr ke splacení svých závazků z minulosti. „Na trhu je jasně vidět trend vzrůstajícího podílu úvěrů, které se označují jako konsolidace, tedy půjček sloužících ke sloučení několika úvěrových produktů. Nejčastějším důvodem bývá snaha klienta snížit své měsíční zatížení," dodává Olga Břízová.
 
Era půjčka - základní informace
  • Neúčelová půjčka pro zletilé fyzické osoby k nepodnikatelským účelům
  • Mohou ji využít stávající i noví klienti
  • Poskytnutí i správa půjčky bez poplatku
  • Dobu splácení lze rozložit až na 7 let
  • S půjčkou lze sjednat výhodné pojištění schopnosti splácet, které pomůže vyřešit neočekávané životní situace
 
Reprezentativní příklad Era půjčky ve výši 70 000 Kč na 5 let:
RPSN 20,59 %, úroková sazba 18,9 % p. a., počet splátek 60, poplatky za podání žádosti, poskytnutí a správu úvěru 0 Kč, měsíční splátka 1 812 Kč, celková částka k úhradě 108 719 Kč. Výše splátky platí za předpokladu čerpání úvěru 15. den v měsíci s první splátkou 15. den měsíce následujícího.
Splácení úvěru probíhá vždy k 15. dni v měsíci. V případě bezproblémového splácení může být poslední anuitní splátka nižší.
 
Era jde cestou zjednodušování produktové nabídky a maximálně se zaměřuje na požadavky dnešního klienta. Jejím cílem je poskytnout srozumitelné, praktické, dostupné a funkční služby, které se bez ostatních zbytečností přizpůsobí potřebám zákazníků.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.