« Zpět

Cetelem v roce 2012 půjčil 10,37 miliardy korun, meziročně o 6,4 procent více

| 11. února 2013 - 13:48 | Zprávy | Bankovní úvěry

Zatímco objem spotřebitelských úvěrů poskytnutých nebankovními společnostmi loni stagnoval, společnost Cetelem zaznamenala meziroční nárůst nově poskytnutých úvěrů o 6,4 procent a svým klientům půjčila 10,37 miliardy korun. V rámci společností sdružených v České leasingové a finanční asociaci vzrostl tržní podíl Cetelemu meziročně z 28 na 30 procent. Cetelem tím potvrdil a zároveň ještě více posílil svoji pozici největšího nebankovního poskytovatele úvěrových produktů na českém trhu.

 

 

 

„I přes nepříznivé podmínky české a světové ekonomiky se společnosti dařilo prakticky ve všech oblastech. Značný nárůst jsme zaznamenali především v oblasti internetu a očekáváme, že tento trend bude pokračovat i v letošním roce,“ komentuje obchodní výsledky Václav Horák, generální ředitel společnosti Cetelem ČR, a.s.
 
Finanční objem Osobních půjček sjednaných on-line se meziročně zvýšil o 19 procent. Objem nákupů na splátky u internetových prodejců vzrostl o 9 procent, do značné míry díky rozšíření zvýhodněných nabídek u top-partnerů. Stále více vyhledávanou a využívanou se stává Virtuální karta Cetelem, tedy kreditní karta určená pro platby na internetu, která je nezávislými odborníky dlouhodobě hodnocena jako jeden z nejbezpečnějších nástrojů pro platby na internetu vůbec. Objem transakcí provedených touto kartou se loni meziročně zvýšil o 23 procent.
 
„Lidé čím dál více nakupují na internetu, a to nejen v českých e-shopech, ale také u zahraničních internetových prodejců. Podíl transakcí provedených na zahraničních webech se však v loňském roce nezměnil a tvořil opět 40 procent z celkového počtu transakcí a stejný podíl zaujímal i co se týče finančního objemu,“ uvádí dále Horák.
 
Virtuální karta přitom prošla v loňském roce řadou inovací. Od poloviny roku je možné provádět mikroplatby, klienti si mohou prodloužit dobu platnosti platebních údajů a kromě jiných změn došlo u Virtuální karty i k rozšíření možností úhrad prostřednictvím nejrůznějších platebních systémů, jako např. Amazon Payments, PayPay, PaySec a řada dalších. Další inovací bylo například spuštění Klientské zóny v mobilu.
 
V tomto roce se společnost plánuje opět zaměřit na rozvoj v oblasti internetu. Kromě nového webu připravuje Cetelem další zjednodušení a ještě větší dostupnost on-line produktů. Společnost se chce více zaměřit také na úvěry na automobily a motocykly.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.