« Zpět

Cetelem slaví patnáctileté výročí

| 17. října 2011 - 10:16 | Zprávy | Bankovní úvěry

[Tisková zpráva] Cetelem slaví 15. výročí úspěšného působení na českém trhu spotřebitelských úvěrů. Během své patnáctileté historie poskytl úvěry v celkové výši 89,7 miliard korun a vyrostl ve společnost, která je jedničkou na trhu nebankovních poskytovatelů úvěrů. 

[Tisková zpráva] Cetelem slaví 15. výročí úspěšného působení na českém trhu spotřebitelských úvěrů. Během své patnáctileté historie poskytl úvěry v celkové výši 89,7 miliard korun a vyrostl ve společnost, která je jedničkou na trhu nebankovních poskytovatelů úvěrů. Cetelem se může pochlubit 1,5 milionem spokojených klientů, jejichž řady se i nadále rozšiřují. Společnost se během své historie stala inovátorem a průkopníkem především v oblasti internetu. Mezi základní principy společnosti patří již od počátku jejího působení zásady zodpovědného úvěrování.
Cetelem se jako jednička na nebankovním trhu poskytovatelů úvěrů vždy zásadně podílel na určování vývojových trendů a inovací. Jako první jsme již v roce 2003 zahájili poskytování nákupů na splátky přímo na stránkách internetových obchodů. Cetelem si po celou dobu udržel v této oblasti výsadní postavení a dodnes spolupracuje s nejširší sítí českých internetových obchodů. V roce 2005 přišel s další novinkou, první a po dlouhou dobu jedinou skutečnou ON-LINE půjčkou u nás. Významným rokem z hlediska inovací byl také rok 2007, ve kterém Cetelem představil Virtuální kartu určenou pro platby na internetu, a následně rok 2010, kdy jsme její použití rozšířili i pro celosvětově nejpoužívanější platební systém PayPal. Díky své unikátní technologii získala

Virtuální karta Cetelem 3. místo v soutěži Zlatá koruna a dodnes je považována za nejbezpečnější platební nástroj pro on-line platby na internetu. Zatím poslední novinkou na poli inovací je Klientská zóna, která již od roku 2009 přináší všem klientům pohodlný přehled a kontrolu nad všemi produkty, a to včetně možnosti provádět on-line transakce s kreditní kartou kdykoli se jim zachce.

Cetelem vstoupil na český trh 23. 10. 1996 jako stoprocentní dceřiná společnost BNP Paribas Personal Finance a je tak součástí silné mezinárodní bankovní skupiny. Ze společnosti, která v České republice začínala pouze s pár desítkami zaměstnanců, se postupně podařilo vybudovat úspěšnou a stabilní firmu, která je dnes jedničkou na trhu a má 450 zaměstnanců. Na samém začátku Cetelem poskytoval pouze spotřebitelské úvěry v prodejnách a budoval síť obchodních partnerů. Prvním obchodním partnerem se stala IKEA na Zličíně, kde byl poskytnut první úvěr ve výši 15 tisíc korun na koupi postele. V roce 1998 začal Cetelem kromě nákupů na splátky poskytovat také revolvingové úvěry. V říjnu 1998 společnost vydala první úvěrovou kartu AURA.

Milníkem v historii společnosti se stal rok 2000, kdy Cetelem rozšířil nabídku produktů o osobní půjčky určené k financování náročnějších projektů. První financovaná půjčka ve výši 80 tisíc korun byla použita na nákup kuchyňského vybavení. Od roku 2004 se v Cetelemu datuje začátek historie autoúvěrů. Na automobilový trh jsme vstoupili s Autoúvěrem a Motoúvěrem a bezkonkurenční nabídkou nejnižšího úroku na trhu – 4,9 % na nákup nového automobilu nebo motocyklu. V tomto roce společnost vstoupila do internetového světa a navázala spolupráci s internetovým obchodem MALL.CZ. Mohli jsme tak financovat i zboží zakoupené na internetu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.